Maximilian Wittek is de eerste nieuwkomer van het seizoen 2020-2021. De transvrije verdediger tekende voor drie jaar.
Maximilian Wittek is de eerste nieuwkomer van het seizoen 2020-2021. De transvrije verdediger tekende voor drie jaar. (Foto: Vitesse)

Transfervrije Maximilian Wittek tekent voor drie jaar bij Vitesse

  Sport

ARNHEM - Vitesse heeft de eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen. Dinsdag werd de overeenkomst met verdediger Maximilian Wittek, roepnaam Maxi een feit. Wittek komt transfervrij over van het Duitse Greuther Fürth. De 24-jarige linksback tekende voor drie jaar in Arnhem.

door Dick Martens

 Duitse jeugdinternational 

Wittek doorliep de jeugdopleiding van 1860 München. Bij die club maakte hij ook zijn debuut in het betaald voetbal. Na drie seizoenen in het eerste elftal van 1860 München, maakte hij de overstap naar het eveneens in de 2. Bundesliga uitkomende Greuther Fürth. Het afgelopen seizoen eindigde Wittek met zijn ploeg als negende in de 2. Bundesliga. Na drie seizoenen in het groen-wit van Greuther Fürth, draagt hij de komende drie seizoenen het geel-swert van Vitesse. Als jeugdinternational speelde Wittek vijftien duels voor Duitsland O20. 

'Speelstijl van Vitesse past bij mij' 

,,Ik kijk ernaar uit om op het hoogste niveau in Nederland uit te komen", aldus de verdediger nadat hij zijn handtekening had gezet. ,,Daarnaast denk ik dat de speelstijl van Vitesse mij goed past. De eerste indrukken die ik heb gekregen van de club, het stadion, de faciliteiten en de stad, zijn veelbelovend.” De verdediger gaat spelen met rugnummer 32. 

Technisch begaafde speler  

Technisch directeur Johannes Spors over de eerste aanwinst: “Maximilian is een snelle en een positief agressieve verdediger, die past in onze speelwijze. Hij is gewend om vooruit te verdedigen, is een technisch begaafde speler en kan de gehele linkerflank bestrijken. Hoewel hij pas 24 jaar is, heeft hij al een berg aan ervaring. Zoals bekend wilden we ons in de achterste linie versterken. Het aantrekken van Maximilian is daarvan een goed begin.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden