In het kader van Zomersport organiseert RZC, op vier dinsdagmiddagen, een Waterfestijn voor de 'Renkumse' jeugd in zwembad Doelum.
In het kader van Zomersport organiseert RZC, op vier dinsdagmiddagen, een Waterfestijn voor de 'Renkumse' jeugd in zwembad Doelum. (Foto: Dick Martens)

Zomersportprogramma voorziet duidelijk in een behoefte

  Sport

RENKUM – Door de Corona-pandemie ziet voor menigeen de zomervakantie er wat anders uit, dan eerder gepland stond. Voor velen geen buitenlandse vakantie, of zelfs in het geheel geen vakantie. Nadat de scholen, voor de vakantie aanbrak, ook lange tijd gesloten waren geweest en de kinderen ‘thuisonderwijs’ volgden, leken ze ook in de zomervakantie weinig afleiding en beweging te gaan hebben. Die zorgelijke vooruitzichten was voor het Renkumse Sport- en Beweegteam ‘een trigger’ om daar wat aan te gaan doen. Samen met een aantal sportaanbieders werden de handen ineengeslagen en werd er in korte tijd een schitterend en gevarieerd ‘Zomersport-programma’ samengesteld, dat inmiddels de tweede week is ingegaan en waar nog aan kan worden deelgenomen tot en met 13 augustus. Daarbij is één ding al meer dan duidelijk, dat het duidelijk in een behoefte voorziet.

door Dick Martens

Het Jachtseizoen, korfbal, dansen en zeemeerminclinic

De aftrap was op maandag 13 juli in zwembad Doelum, waar het team van Optisport de deelnemers (kinderen van 7 t/m 12 jaar) liet genieten van en Zeemeermin clinic, waarbij de deelnemertjes leerden zwemmen als een echte zeemeermin. Vervolgens werden er ook clinics gegeven door korfbalvereniging DKOD en Ritmiek Muziek met zomer- en circusdansen en het Sport- en Beweegteam daagde deelnemers uit mee te doen met het Jachtseizoen, waar teams met behulp van een speciale jachtseizoen app, op de vlucht gaan als ‘de boef’ of juist op jacht gaat naar die boef.

Waterfestijn

Inmiddels was er ook een begin gemaakt met het Waterfestijn, dat zich eveneens afspeelt in het zwembad Doelum. Dinsdag was het zwembad, met dank aan de vrijwilligers van de Renkumse zwem- en poloclub RZC, een groot spetterfestijn. ,,De eerste keer mochten we al 20 kinderen begroeten”, aldus zwemtrainer van RZC Egwin Janssen. ,,Vanmiddag (dinsdag) liggen er maar liefst 41 kinderen in het water. Vorige week hadden we diverse veldjes uitgezet, waarbij de deelnemers in het water bijvoorbeeld konden waterpoloën, maar ook volleyballen en basketballen. Deze keer hebben we diverse behendigheidsoefeningen gedaan en een estafette over een stormbaan. En kijk eens wat een plezier ze hebben. Met dank ook aan onze vrijwilligers, die er zonder morren een vakantiedag aan hebben besteed en nog aan gaan besteden, want ook de komende weken staan wij voor de kinderen klaar. Het was de bedoeling, dat we ‘maar’ drie dinsdagmiddagen zouden verzorgen, maar dankzij een financiële bijdrage die we van Smurfit Kappa Parenco hebben gekregen kunnen we ook een vierde dinsdagmiddag het Waterfestijn verzorgen. En ik verwacht, dat er dan nog meer kinderen de weg naar het zwembad zullen gaan vinden.”

'Programma snel op poten gezet'

Dat klinkt Hans Kap, sportcoach bij het Sport- en Beweegteam Renkum, als muziek in de oren. ,,Superleuk dat zij dit doen en natuurlijk ook al die andere sportaanbieders die dit mogelijk hebben gemaakt. We hebben dit Zomersport-programma vrij snel op poten gezet, nadat wij ook wel inzagen, dat de kinderen en hun ouders een andere invulling aan de zomervakantie moesten gaan geven. Ze zaten al lang thuis en die periode leek nog eens extra verlengd te gaan worden. Wij vonden dat wij daar wat aan moesten doen. Dat werd dus ‘de Zomersport’. Inmiddels hebben er al ruim 200 kinderen aan meegedaan. Met dank natuurlijk aan de sportaanbieders. Wij ondersteunen hen daar waar ‘handjes’ nodig zijn.”

Voor het resterende Zomersport-programma, dat nog tot en met donderdag 13 augustus wordt georganiseerd: https://www.renkum.nl/Inwoners/Sport_en_cultuur/Sport_en_beweegteam/Zomersport

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden