Spelmoment uit het oefenduel vv Bennekom - Duno, dat na drie blokken van 30 minuten spelen, uiteindelijk eindigde in 1-1.
Spelmoment uit het oefenduel vv Bennekom - Duno, dat na drie blokken van 30 minuten spelen, uiteindelijk eindigde in 1-1. (Foto: Dick Martens)

vv Bennekom en Duno delen de punten in nuttig oefenduel

  Sport

BENNEKOM – Voor vv Bennekom begon het seizoen 2020-2021 vorige week zaterdag. Onder extreem warme omstandigheden begroette de nieuwe trainer Aad van den Berg een bijna complete selectie, die vervolgens de afgelopen week ook nog driemaal op het trainingsveld bij elkaar kwam. Zaterdagmiddag stond de eerste oefenwedstrijd op het programma. Opnieuw onder geseling van de koperen ploert traden de Bennekommers aan tegen het sterke Duno, dat uitkomt in de Hoofdklasse. Door het warme weer was er besloten om drie 'blokken’ van een half uur te spelen. Ondanks de warmte lukte het beide ploegen om het publiek en hun trainers bij vlagen aardig voetbal voor te schotelen, met een uiteindelijke 1-1 puntendeling als resultaat.

door Dick Martens

Voorsprong Duno

Duno, dat al geruime tijd in training is en al een tweetal oefenwedstrijden speelde, begon wat sterker aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste kans, maar Bennekom-doelman Christiaan de Haan liet zich niet verschalken. Kansloos was hij wel na ruim twintig minuten spelen. Na een snelle Duno-aanval ingeleid door Andreas Dusink, was het uiteindelijk Afghaans international Faysal Shayeste die de ploeg uit Doorwerth op voorsprong zette (0-1). De thuisclub herstelde zich echter snel van de tegenvaller en kwam vlak voor het einde van het eerste blok door een treffer van Niek van Ginkel op gelijke hoogte (1-1).

Geen treffers in 'tweede blok'

In het tweede blok van 30 minuten wisselden zowel Bennekom-trainer van den Berg en ook Duno-trainer Anoush Dastgir complete linies, maar ook de nieuw ingebrachte spelers zorgden voor het nodige vermaak en technische hoogstandjes. Ook in het tweede half uur was de eerste kans voor de gasten, maar ook nu werd die gemist, ditmaal door Koen Huntelaar, die de bal niet langs de nieuwe Bennekom-doelman Luciano van Ommeren krijgt. Van Ommeren moest even later nogmaals handelend optreden bij een inzet van Roy Talsma.

'Renkumse' inbreng

In het derde blok maakte doelman Mike Vermeij, afkomstig van vierdeklasser RVW uit Renkum, zijn opwachting onder de Bennekom-lat. Daarmee completeerde hij de “Renkumse’ inbreng want ook de verdedigers Niels Koenderink en Noah Roethof (beiden afkomstig van Redichem) stonden inmiddels ook al binnen de lijnen. Het trio verdedigde sterk en wist ook in het derde blok ‘de nul’ te houden. Mede daardoor en omdat Just Berends, die samen met de van WAVV afkomstige Mike Jansen een sterk verdedigingscentrum vormt, zijn kopbal over het Duno-doel zag verdwijnen en ook Duno-aanvaller Cedric Badjeck een enorme kans onbenut liet, bleef het na 90 minuten 1-1. Voor Duno was het al de derde puntendeling, voor vv Bennekom een opsteker richting het vervolg van de oefenperiode.

Tevreden gevoel bij trainer van den Berg

Bennekom-trainer Aad van den Berg hield aan het oefenduel een tevreden gevoel over. ,,Zij zijn al langer bezig en wij net een weekje en dan vind ik dat wij het heel goed gedaan hebben en ben ik dan ok heel tevreden. We hadden bepaalde afspraken gemaakt bij balbezit van de tegenstander vooral. Dat dat goed zou worden uitgevoerd, daar ging het mij vandaag vooral om. Je weet, dat je qua fitheid en niveau, vandaag de bal meer niet dan wel in je bezit zou hebben. Dus hadden we daarin afspraken gemaakt, die werden goed nagekomen. Dat vond ik vandaag onze winst.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden