RVW-trainer Peter van den Borden spreekt zijn selectie, in een van de vele drinkpauzes tijdens het oefenduel met GVA, toe. Het eerste oefenduel werd uiteindelijk, wat geflatteerd, met 9-1 verloren
RVW-trainer Peter van den Borden spreekt zijn selectie, in een van de vele drinkpauzes tijdens het oefenduel met GVA, toe. Het eerste oefenduel werd uiteindelijk, wat geflatteerd, met 9-1 verloren (Foto: Dick Martens)

RVW nog niet opgewassen tegen de warmte en een sterk GVA

  Sport

HEELSUM - Ook RVW is inmiddels begonnen aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen: 2020-2021. Dat gebeurde afgelopen week al in de vorm van veldtrainingen, maar ook stond er een heuse bosloop op het programma. Zondagmiddag kwam de selectie van trainer Peter van den Borden voor het eerst weer voetballend in actie tegen het bezoekende GVA. In een duel dat in verband met de warmte was 'opgeknipt' in drie helften van 30 minuten, werd duidelijk dat er nog het nodige werk verricht diende te worden. De gasten uit Doornenburg, die al wat meer trainingen en een wedstrijd in de benen hadden, waren vooral in het tweede en derde deel van de wedstrijd veel effectiever en ook voetballend beter. Dat resulteerde uiteindelijk in een licht geflatteerde 9-1 overwinning voor de derdeklasser. Het doelpunt van RVW kwam op naam van centrumspits Stefan Aalbers, die attent reageerde op een van de GVA-doelman terugspringende bal.

door Dick Martens

'We gaven de doelpunten wel erg gemakkelijk weg'

Natuurlijk was trainer van den Borden niet blij met de grote nederlaag, maar toch zag hij vooral in de beginfase ook wel wat 'lichtpuntjes'. ,,In die fase voetbalden wij prima mee en kregen ook kansen. Maar daar gingen wij veel te slordig mee om. GVA was veel effectiever, al werd het hen bij een aantal van de doelpunten wel heel gemakkelijk gemaakt. Daar zal nog aan gewerkt moeten worden en dat gaat ook zeker gebeuren. We zijn nog maar net bezig en ik ben ervan overtuigd dat het ook beter zal gaan worden." Bij RVW maakten de nieuwelingen Dennis van Meerten, die overkwam van WAVV, Robbin Kooij (SDOO) en Kevin Rozijn (terug op het 'oude nest') de eerste wedstrijdminuten. Aanstaande zaterdag speelt RVW de tweede oefenwedstrijd. Dan gaat de ploeg van trainer van den Borden op bezoek bij WVV Wageningen, waar op Sportpark De Zoom om 17.00 uur wordt afgetrapt. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden