Vitesse moet op zoek naar een nieuwe Technisch Directeur (TD). Johannes Spors vertrekt per direct naar Genoa CFC.
Vitesse moet op zoek naar een nieuwe Technisch Directeur (TD). Johannes Spors vertrekt per direct naar Genoa CFC. Vitesse Media / Paul Meima

Technisch directeur Vitesse, Johannes Spors, vertrekt naar Genoa CFC

10 december 2021 om 11:39 Voetbal

ARNHEM - Johannes Spors vertrekt bij Vitesse. De geruchten, dat hij zou vertrekken, deden afgelopen week al regelmatig de ronde. Dat hij Vitesse nu daadwerkelijk gaat verlaten maakte de club vanmorgen officieel bekend. Na ruim twintig maanden werkzaam te zijn geweest als technisch directeur in Arnhem, gaat de 39-jarige Duitser dezelfde functie bekleden bij Genoa CFC. De voetbalbestuurder tekent een meerjarig contract bij de Italiaanse Serie A-club. Vitesse won gisteren (donderdag) in de Conference League met 3-1 van NŠ Mura. Of de Arnhemmers ook na de winsterstop Nog ‘Europees’ actief zullen zijn, is nog in duisternis gehuld. Dat is afhankelijk van het resultaat of van een uitspraak van de UEFA of van het resultaat van de uitgestelde wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais. De Engelsen hebben genoeg aan een zege om Vitesse te passeren. 

 Dick Martens 

NIET MAKKELIJK Technisch directeur Spors zal dat niet meer als Vitessenaar meemaken. Spors verlengde weliswaar zijn contract bij Vitesse eind juni nog tot de zomer van 2024, maar desondanks is er met Genoa CFC een akkoord bereikt over een directe overstap. ,,Het is niet makkelijk om Vitesse te verlaten, maar voor mij is het een prachtige uitdaging om in de Serie A aan de slag te gaan”, licht Spors toe. ,,Dat neemt niet weg dat Vitesse een schitterende club is, waar ik een zeer mooie tijd heb beleefd. De club heeft een duidelijke visie, strategie en speelwijze ontwikkeld en staat dankzij dit seizoen op de kaart in Europa. Hoewel ik geen deel meer zal uitmaken van het project van Vitesse, heb ik er alle vertrouwen in dat de toekomst van de club er rooskleurig uitziet. Ik bedank alle stafleden, spelers, directieleden en andere collega’s voor de fijne samenwerking en wens ze veel succes met Vitesse.”

JAMMER DAT HIJ VERTREKT Algemeen directeur Pascal van Wijk over het vertrek van zijn gewaardeerde collega: ,,Wij hebben de afgelopen twintig maanden zeer prettig samengewerkt met Johannes. Wij gunnen hem deze kans, maar vinden het tegelijkertijd jammer dat hij vertrekt. Ook de timing is niet ideaal, maar we zullen ons direct gaan focussen op het aantrekken van een waardige vervanger. Voor nu bedanken wij Johannes voor zijn inzet, toewijding en vakmanschap. Hij heeft een mooie bijdrage geleverd aan de (sportieve) groei van Vitesse en vertrekt via de voordeur naar Genoa CFC.” 

MOOIE PRESTATIES Spors trad in april 2020 in dienst bij Vitesse, waar hij tijdens zijn dienstverband mooie prestaties meemaakte. Het begon in het seizoen 2020|2021 met het behalen van zowel de vierde plaats in de Eredivisie als de bekerfinale. In de huidige jaargang werd niet alleen plaatsing voor de groepsfase van de UEFA Europa Conference League bewerkstelligd, maar is het na de 3-1 overwinning op NŠ Mura zelfs nog afwachten of vanuit een loodzware poule de knock-outfase bereikt wordt. Spors kan derhalve zeer tevreden zijn over de Vitesse-prestaties onder zijn technische bewind. Voor zijn periode in Arnhem was de technisch directeur uit Heidelberg in diverse functies actief bij TSG 1899 Hoffenheim, RB Leipzig en Hamburger SV.

Marcel Klos, de assistent van Spors, gaat in de komende weken de lopende technische dossiers waarnemen. Vitesse gaat zich ondertussen beraden over de nieuwe invulling van de positie van technisch directeur. Mocht er nieuws zijn over de opvolging van Spors, dan communiceert Vitesse daarover via haar officiële kanalen.

advertentie
advertentie