Wodanseck stopt met het eerste elftal. Voorzitter Peter Paul Cornielje (links): ,,Het is helaas niet gelukt om een volwaardige selectie voor volgend seizoen op de been te krijgen." Rechts aanvoerder Laurent Cornielje en zitten assistent-trainer Vincent Zuiderwijk, die mogelijk bij een ander club gaan aansluiten.
Wodanseck stopt met het eerste elftal. Voorzitter Peter Paul Cornielje (links): ,,Het is helaas niet gelukt om een volwaardige selectie voor volgend seizoen op de been te krijgen." Rechts aanvoerder Laurent Cornielje en zitten assistent-trainer Vincent Zuiderwijk, die mogelijk bij een ander club gaan aansluiten. Dick Martens

Wodanseck stopt met eerste elftal

3 juni 2022 om 16:29 Voetbal

WOLFHEZE Het eerste elftal van voetbalvereniging Wodanseck uit Wolfheze houdt op te bestaan. Dat is donderdagavond besloten na samenspraak met de direct betrokkenen en voorzitter Peter-Paul Cornielje, die wel liet weten, dat de club vooralsnog wel blijft bestaan.

Dick Martens

,,We hebben in het voortraject, voor de datum dat we een definitief besluit zouden nemen, nog alles in het werk gesteld om toch nog een volwaardige selectie bij elkaar te krijgen. Maar dat is helaas niet meer gelukt. De basis is en bleef te smal en dan heb je als selectie-elftal richting komend seizoen in ieder geval geen toekomst meer. Dan moet je een beslissing nemen, hoezeer het mij en de jongens die nog wel wilden doorgaan, ook aan het hart ging. Natuurlijk wisten we dat het lastig zou worden, maar als je die beslissing dan toch moet nemen komt dat wel hard aan. Met het oog op de deadline voor overschrijvingen, die is 15 juni aanstaande al, hebben we dan ook nu die knoop moeten doorhakken. Er zijn nog spelers die bij een andere club kunnen en willen gaan voetballen, zij hebben nu dan nog tijd om de overschrijving rond te gaan maken.” 

ZapTeamOutdoor

Het is vooralsnog niet het einde van de vereniging, die dit jaar 50 jaar bestaat. ,,Wij hebben uitgezocht dat je ook zonder een eerste elftal kan- en mag  bestaan. Dat staat in de KNVB-reglementen. Voor volgend seizoen hebben we in principe twee jeugdelftallen en een veteranenteam. Zij willen hier bij Wodanseck blijven spelen. Maar met voetbal alleen gaan we het niet meer redden, daarom is al enige tijd geleden ZapTeamOutdoor, een bedrijf dat lasergame-uitjes verzorgt, actief. Ook met deze combinatie willen we alles in het werk stellen om Wodanseck te laten bestaan bestaan. Het zou echt doodzonde zijn als de club, maar ook ons fraaie sportpark uit Wolfheze zal verdwijnen.” 

advertentie
advertentie