Fountain of life van Peter Keizer
Fountain of life van Peter Keizer John Stoel

Opening van twee exposities in Beeldengalerij Het Depot op 10 oktober a.s.

3 oktober 2021 om 17:01 Zakelijk Deel je nieuws

Op zondag 10 oktober om 14.30 uur worden bij Beeldengalerij Het Depot in Wageningen twee exposities geopend. Kim Kroes laat met zijn marmeren en bronzen torsen zijn ode aan de vrouw zien. In de andere expositie staat de vrouwenborst centraal.

Kim Kroes
Kim Kroes is zich als schilder steeds meer gaan toeleggen op de beeldhouwkunst. In deze solotentoonstelling zijn naast een aantal tekeningen en schilderijen dan ook vooral beelden te zien. Kroes werkt graag in marmer of laat zijn beelden gieten in brons. De vrouw is zijn muze en inspiratiebron. In zijn torsen gaan zachtheid en subtiliteit samen met grote en krachtige vormen.  Zijn beelden kenmerken zich door een bijzondere afwerking en kwaliteit en een dynamische compositie.
Bij deze opening verschijnt een door Loek Dijkman in samenwerking met Kim Kroes geschreven monografie ‘De vrouw het universum van de aarde’. 

Borstbeelden
Borstbeelden zijn in deze tentoonstelling niet de buste, een hoofd met een deel van de borst, maar beelden van borsten van vrouwen. De expositie laat de ontwikkeling en de vele aspecten van de borst zien, zoals het ontluiken in de puberteit en de erotiek, tot de borst bij ouder worden als orgaan voor borstkanker. De vrouwenborst is te zien in toepasselijke beelden uit de vaste collectie van Het Depot, in een fotoserie van de Italiaanse fotografe Francesca Cesari van borstvoeding gevende moeders en in de fotoserie van Erwin Blumenfeld waarin de  mysterieuze schoonheid van de borst centraal staat.  

Beide tentoonstellingen zijn te zien tot 20 maart 2022. ‘De vrouw het universum van de aarde’ is te koop in de winkel van Het Depot.

advertentie
advertentie