Het kleine terras van PUUR Koffie
Het kleine terras van PUUR Koffie Jan-Paul Fros

PUUR Koffie 10 jaar!

28 november 2021 om 16:29 Zakelijk Deel je nieuws

De kleinste espressobar van Nederland wordt 3 december a.s. alweer 10 jaar oud.

Toen hij 10 jaar geleden de espressobar annex koffiewinkel opende hoorde hij meerdere schampere opmerkingen met de strekking “ik wens je veel succes maar dat gaat je niet lukken op deze plek” zegt Jan-Paul. Om het tegendeel te bewijzen heb ik overigens geen 10 jaar nodig gehad lacht hij hartelijk.  Al sinds de eerste openingsdag bleek het een succes. Steeds meer koffieliefhebbers hebben PUUR koffie weten te vinden. Vorige week nog een jongen uit Amsterdam die een espresso macchiato bestelde en voor hij wegging nog even meldde dat hij in heel Amsterdam nog niet zo’n lekkere koffie had gedronken als hier. Kijk toch eens, de lekkerste koffie van Amsterdam vind je in Oosterbeek grapt Jan-Paul. De afgelopen twee jaar waren natuurlijk niet de leukste maar we mogen ons gelukkig prijzen dat we als winkel en met coffee to go toch geen dag dicht zijn geweest.

Uit passie voor specialty koffie en bean to bar chocolade maakte hij ruim 12 jaar geleden een ommezwaai van marketing directeur naar zelfstandig barista. Aanvankelijk met een mobiele Espressokraam op markten en evenementen en 10 jaar geleden dus op een vaste plek aan de Weverstraat 63 in Oosterbeek.

PUUR was in het begin 4 dagen per week open in de bedoeling om het alleen te doen om de kosten laag te houden, maar dat was al snel niet meer houdbaar. De openingstijden verruimden zich tot 6 dagen in de week en ‘s zomers zelfs 7 dagen per week en een bemensing van meerdere gecertificeerde barista’s. De koffiebar serveert espresso koffiespecialiteiten en losse bladthee. In de winkel een ruime keuze aan koffiebonen, losse thee, ruim 150 verschillende soorten chocolade tabletten en een scala aan apparatuur en barista spulletjes.  PUUR is momenteel open op maandag

t/m zaterdag van 8:30 tot 17:00 uur.

advertentie
advertentie