Wodanseck-trainer Pascal Gertsen zag zijn ploeg, in het eerste competitieduel tegen WAVV, met 9-0 onderuit gaan.
Wodanseck-trainer Pascal Gertsen zag zijn ploeg, in het eerste competitieduel tegen WAVV, met 9-0 onderuit gaan. Dick Martens

Wodanseck heeft zeker nog toekomst

29 september 2021 om 10:49 Overig

Trainer Gertsen blijft positief

WOLFHEZE - Het is de donderdagavond voor het begin van de voetbalcompetitie. Ook in Wolfheze worden daarvoor de laatste voorbereidingen getroffen. Op het door de ondergaande zon verlichte trainingsveld van voetbalvereniging Wodanseck is trainer Pascal Gertsen, al ruim voor de training begint, letterlijk de lijnen, in de vorm van pionnen, uit te zetten voor zijn selectiespelers.

Dick Martens

Voor de buitenwacht en ‘regionale voetbalkenners’ misschien een vreemde gewaarwording, omdat die zich jaarlijks afvragen of er in Wolfheze door het eerste team competitievoetbal gespeeld gaat worden, maar voor Gertsen bestaat daar geen twijfel over. Hij legt uit waarom hij, inmiddels voor het derde jaar, toch weer aan die uitdaging begint. Hoewel de aanloop naar het nieuwe seizoen niet zonder de nodige hobbels is verlopen is Gertsen toch goed gestemd en kijkt hij uit naar de competitiestart van naar het er nu naar uitziet weer eens een volledig voetbalseizoen. ,,We hebben momenteel een selectie van 21 spelers, een voor Wodanseck ongekend aantal. Maar feit is wel, dat ik niet altijd over dat aantal kan beschikken. Vaderschap, een huwelijk, een keeper die volop in een verbouwing zit en de nodige blessures zijn daar de oorzaak van. Er is een vaste kern van zo’n acht spelers, die er altijd zijn. Voor mij is het nu wat lastig en zaak om de juiste keuzes te maken. Bovendien zit ik zelf midden in een verhuizing. Gelukkig heb ik routinier Vincent Zuiderwijk (oud profvoetballer bij Go Ahead Eagles, DM) in mijn selectie, hij neemt wel eens een training van mij over en ook. Zulke zaakjes onderbreken wel het werken naar een vaste speelwijze. Gelukkig is de ambitie er bij mij en de spelers er zeker, maar de situatie is wel, dat wij moeilijk een aantal wedstrijden in dezelfde samenstelling hebben kunnen spelen. Ik heb daardoor al wel iedereen moeten gebruiken en dan zie je toch, dat het niveauverschil binnen de selectie groot is.” Toch blijft Gertsen, die in de jeugd bij Wodanseck voetbalde, positief en ziet zeker nog een toekomst voor de club. ,,Maar dan misschien niet meer puur op het voetbal gericht. Het is en blijft, als je puur naar het voetbal kijkt, natuurlijk een kleine club en dan ook nog eens in een dorp dat vergrijst en niet echt veel groter wordt. Momenteel hebben we naast onze selectie nog een 45+ team, een jeugdteam en een groep die alleen maar traint en geen wedstrijden speelt. Daarnaast organiseert de club jaarlijks de WodanRun en is er onlangs een club van 50, vrienden van Wodasneck, opgericht. Ook wil ik een jaarlijks voetbaltoernooi gaan organiseren om de club toch wat meer bekendheid te geven. Daar wil ik, maar zeker ook het bestuur, de handen voor uit de mouwen steken. Wij zijn er dan ook van overtuigd, dat Wodanseck zeker nog toekomst heeft.” Of hij ook volgend seizoen nog de hoofdtrainer is, daar wil hij nog niet op vooruitlopen. ,,Eerst maar weer eens een volledig seizoen voetballen. Ik heb er in ieder geval zin in.” Zin, die hij ook na de pijnlijke 9-0 nederlaag, op bezoek bij WAVV. nog had. ,,Verliezen is nooit leuk, maar WAVV was ons op alle fronten de baas.”

advertentie
advertentie