Nick Bijlsma spring op om een tackle te ontwijken.
Nick Bijlsma spring op om een tackle te ontwijken. gertbudding.nl

OVC onderuit tegen OWIOS

25 oktober 2021 om 09:44 Overig

Hartstochtelijk schouwspel op De Bilderberg 

OOSTERBEEK Het zag er hoopvol uit voor zaterdag tweede klasser OVC’ 85. Tijdens de warming up voor het treffen tegen OWIOS werden in de afronding op het doel werden alle ballen raak geschoten. Zo anders liep in het duel dat in de slotfase met 1-2 werd verloren.

Gert Budding

De wedstrijd tikte net geen hoogstaande wedstrijd aan, vermaak was er wel. OWIOS staat enkele plaatsen hoger op de ranglijst dan de Oosterbekers en heeft enkele snelle voorhoedespelers die aardig op elkaar zijn ingespeeld. Toch kon het elftal van de geschorste oefenmeester Bastiaan Veldhuizen zich daar aardig op instellen, de ballen werden doorgaans dwars over een grote lengte verzonden. En daar wist aanvoerder Vincent van Weelden en zijn kornuiten wel raad mee. Sterker. Na een half uur spelen kwam OVC’ 85 door een doelpunt van Stijn van der Weerd, gemaakt in de kleine ruimte, op 0-1 voorsprong. Vincent van Weelden is een belangrijke pion in het team van Veldhuizen. Hij stuurt, verzend goede passes en is zeker niet te beroerd om vuil werk op te knapen. Lange periode had hij de spits van OWIOS volledig in de zak. Op dit niveau kan de lange speler, zelfs met de schoenveters aan elkaar gebonden, nog een paar seizoenen mee. 

Ook een opvallende verschijnging in het Oosterbeekse elftal: Nick Bijlsma. De onverzettelijke voorhoedespeler haalt het bloed bij de tegenstander onder de nagels vandaan, daagt uit, maakt overtredingen, maar incasseert ook. Graag gaat hij ook de confrontatie aan met het publiek. De energie die hij daarin steekt kan beter gebruikt worden in heilzame acties. Een kwartier voor tijd ontbrandde er een hartstochtelijk schouwspel op het sportpark De Bilderberg. OWIOS rook bloed, terwijl OVC op haar tandvlees liep en zich moest beperken tot het verdedigen van de magere voorsprong. De bezoekers durfden met de alles of niets constructie, de verdediging van de Oosterbekers te belagen. Doelman René Gerrist kwam tamelijk ongecontroleerd met een gestrekt been uit zijn doel, scheidsrechter Paarhuis wees direct naar de stip: 1-1. 

In de laatste minuut bezweek OVC aan de druk van OWIOS en knakte uiteindelijk: 1-2.

advertentie
advertentie