CHRC gaf de 1-0 voorsprong in de tweede helft weg.
CHRC gaf de 1-0 voorsprong in de tweede helft weg. gertbudding.nl

In de afronding haperde het

14 november 2021 om 13:28 Overig

CHRC laat zege uit de handen glippen

RENKUM Met een hoofd vol vraagtekens stak CHRC-oefenmeester Chris van de Peppel het veld over, richting kleedkamer. Hij keek vol onbegrip over zijn schouder, richting het scorebord. Alle radertjes in zijn hoofd rinkelden: 1-2 verlies tegen Ede Victoria.

Gert Budding


Er was bij de Renkumers voldoende bezieling, ook wel vechtlust, maar in de afronding haperde het volledig. Zeker acht goede kansen, zelfs voor open doel, werden kinderlijk eenvoudig gemist. Chris van de Peppel zag de bui in de tweede helft al hangen toen Ede Victoria de 1-0 achterstand wilde wegwerken.

Hannes Rensen scoorde vanaf de stip raak, maar had zaterdag een toppositie op de lijst kunnen verwerven. De onfortuinlijke voorhoedespeler werkte zich drie keer in de rondte, maar had ook pech voor het doel van Ede. Maar diverse Renkumse spelers, die meer in hun mars hebben dan dat ze tegen Ede lieten zien, behaalden niet hun gewenste niveau. Een balletje simpel breed leggen over enkele meters bleek soms een te grote opgave. Halverwege de wedstrijd galmde de stem van Van de Peppel over het Wilhelminasportpark, “Sta niet uit te rusten”, waren zijn duidelijke en strenge woorden. 

CHRC is kennelijk nog geen evenwichtige ploeg, twee weken geleden werd er met 0-7 verloren van Fortissimo. Toen moest de trainer een list bedenken om meer balans in het elftal te krijgen. Hij kondigde bot aan direct te stoppen bij CHRC. Dat kwam hard aan. “Som moet je trucjes verzinnen om de spelers wakker te maken”, vertelde hij een week later. CHRC speelde vervolgens gelijk tegen kampioenskandidaat WAVV (1-1). De vraag is wat Van de Peppel nu uit de hoge hoed tovert om de spelers meer zelfvertrouwen te geven. Een trainingsavondje afronden op het doel zou wellicht uitkomst kunnen bieden, want er waren zaterdag uitstekende aanvallen die over verschillende schijven snel naar het vijandelijke doel leidden. De legio gecreëerde kansen waren een prooi voor de Ede doelman of werden jammerlijk gemist. In het eerste bedrijf hadden de Renkumers zeker met vier nul voor moeten staan. Invaller-doelman Antoon Reuvers (43) kreeg vlak voor tijd twee goals om de oren.  

advertentie
advertentie