Maandagavond 15 november ontving de heer Gerard Dielessen uit handen van burgemeester Agnes Schaap een Koninklijke Onderscheiding. De Koninklijke Onderscheiding , Ridder in de Orde van Oranje Nassau, werd i.v.m. de Corona-regels door zijn vrouw opgespeld.
Maandagavond 15 november ontving de heer Gerard Dielessen uit handen van burgemeester Agnes Schaap een Koninklijke Onderscheiding. De Koninklijke Onderscheiding , Ridder in de Orde van Oranje Nassau, werd i.v.m. de Corona-regels door zijn vrouw opgespeld. berrydereusfotografie.nl

Koninklijke Onderscheiding voor Gerard Dielessen –scheidend directeur NOC*NSF

16 november 2021 om 16:34 Overig

ARNHEM Maandagavond 15 november heeft de Gerard Dielessen een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Agnes Schaap.De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, heeft plaatsgevonden op hotel en congrescentrum Papendal.


Dielessen heeft een voortrekkersrol gehad in het aanpakken van misstanden binnen de sport, in zijn functie als algemeen directeur van NOC*NSF. Dankzij zijn initiatief tot onderzoek naar de integriteit van de sport is er nu het Centrum Veilige Sport. Een belangrijk centrum om misstanden binnen de sport te kunnen signaleren en aan te pakken.
Algemeen directeur NOC*NSFVandaag heeft Dielessen afscheid genomen als algemeen directeur NOC*NSF.Gerard Dielessen een man die zich inzet voor verandering, gericht op de toekomst. Een toekomst die hij met name voor andere beter wilde maken. Collega’s, medewerkers en hele organisaties heeft hij mee laten bewegen in zijn passie voor verbetering.
De daadkracht die hij in zijn professionele carrière heeft laten zien geldt ook voor zijn inzet als vrijwilliger. Niet weglopen voor verantwoordelijkheid maar aanpakken en ook hier wederom het inzetten voor andere en het verbeteren van de samenleving.

Carrière Dielessen begon zijn carrière in 1976 bij het Utrechts Nieuwsblad, om daarna bij de publieke omroep te gaan werken; het NOS Journaal, Nova en Studio Sport. Van 2010 tot en met vandaag was hij algemeen directeur NOC*NSF. Sinds 2008 is Dielessen lid van de Club van 28, de brede maatschappelijke denktank van het Olympisch Plan 2028.

advertentie
advertentie