Afbeelding

Dierenambulance Nederrijn heeft nieuwe auto nodig

24 november 2021 om 09:54 Overig

REGIO Na zes jaar intensieve dienst is de oude ambulance van Dierenambulance Nederrijn aan vervanging toe. Met een nieuwe wagen kunnen de vrijwilligers van de dierenambulance veilig en zonder pech hun belangrijke werk verrichten. Maar de aanschaf van een nieuwe ambulance is een zware belasting op de begroting. Daarom zijn verschillende inzamelingsacties gestart om volgend jaar een nieuwe ambulance in gebruik te kunnen nemen. Een ludieke fondsenmeter op de website laat zien hoe ver de inzameling op weg is. 

De dierenambulance heeft twee ambulances in gebruik. De eerste ambulance is dagelijks onderweg om zieke of gewonde dieren op te halen. De tweede ambulance vervoert gewonde of verzwakte dieren naar opvangcentra en staat reserve voor het geval de eerste ambulance in onderhoud moet. Met bijna 300.000 kilometer op de teller krijgt de oude ambulance echter veel mankementen en wordt het onderhoud te duur. Dat geld kan beter besteed worden aan de daadwerkelijke hulp aan dieren in nood. 

Om de dierenambulance te kunnen vervangen is 60.000 euro nodig. Niet alleen de auto kost geld, maar ook het volledig inrichten van de auto volgens de nieuwste richtlijnen om dieren optimaal te kunnen vervoeren. Dierenambulance Nederrijn is een zelfstandige stichting en daarmee zelf verantwoordelijk voor het binnenhalen van financiële middelen. Word ook donateur, sponsor of doe een gift en help de dierenambulance aan een nieuwe auto. 

advertentie
advertentie