Het DKOD-team van trainer Jaap Jochems (uiterst links) verloor het eerste zaalduel.
Het DKOD-team van trainer Jaap Jochems (uiterst links) verloor het eerste zaalduel. Dick Martens

Geen eerste ‘zaalpunten’ voor DKOD

3 december 2021 om 19:40 Overig

Is eerste zaalduel voorlopig ook het laatste dit jaar?

RENKUM Terwijl diverse standaardteams de korfbalcompetitie al op het veld begonnen, besloot de hoofdmacht van DKOD dat niet te doen. Spelers en speelsters, die de kern vormen van het team, hadden al bij coach Jaap Jochems aangegeven, dat zij voornemens zijn na dit seizoen te gaan stoppen of op recreatief niveau te willen gaan afbouwen. Daarom werd er besloten om ‘de afscheidstournee’ van het team in de zaalcompetitie te doen plaats vinden, maar wel met de intentie om niet maar wat mee te gaan hobbelen, maar daadwerkelijk om de prijzen te gaan spelen. Die intentie kreeg in het eerste duel, op bezoek bij NKV in het Brabantse Nuenen, een gevoelig tikje, omdat er met een 22-17 nederlaag weer richting Renkum diende te worden afgereisd.

Dick Martens

,,Onze voorbereiding was prima”, analyseerde Jochems de aanloop naar het eerste duel. ,,Daarvoor heb ik de ploeg ook een compliment gemaakt. We hebben vanaf begin september alleen maar getraind, zelfs geen wedstrijden gespeeld, om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. De ploeg was er ook klaar voor en wilde nu zeker van de wedstrijden gaan genieten. En dan hoor je een dag eerder, dat het waarschijnlijk voorlopig bij die ene wedstrijd blijft en er ook niet meer getraind mag gaan worden. Zuur!” Toch leek die domper geen invloed te hebben op de competitie-opening. ,,Van de eerste zes schoten, vlogen er direct vijf in. Een bliksemstart dus. Hoewel we wel met NKV mee bleven scoren, maakten we in de fase erna wat teveel verkeerde keuzes, waardoor zij terugkwamen tot 7-7 en een uiteindelijke 12-11 voorsprong bij rust.”

Direct na rust vergrootte de thuisclub de marge direct tot twee doelpunten (13-11) en lukte het DKOD lange tijd niet tot scoren te komen. Het spel werd te statisch en ook de vermoeidheid ging een rol spelen. Bij een 17-13 tussenstand ‘vluchtte’ Jochems in een time-out. ,,Daardoor kon ik het verdedigend nog wel wat repareren en kwamen wij weer terug in de wedstrijd, maar op 19-16 misten we de kans op de aansluitingstreffer door een strafworp niet te benutten. Direct scoorde HKV de 20-16. Toen knakte er wat in de ploeg en hadden we niet meer de veerkracht om ons opnieuw op te richten Natuurlijk is die misser cruciaal, maar we hadden na die bliksemstart niet meer in deze situatie terecht moeten komen. Betere keuzes moeten maken en met de tegenstander mee blijven scoren. Doe je dat, dan ben ik ervan overtuigd, dat we deze wedstrijd winnend hadden afgesloten. Omdat winst en verlies zo dicht bij elkaar kunnen liggen, is dat natuurlijk voor mij en de ploeg een duidelijk signaal en een leermoment, waar we de komende weken nog eens hard aan moeten gaan werken. Maar laat duidelijk zijn, dat ik bij vlagen ook genoten heb van mijn ploeg. Zeker was de instelling goed en werd er met aanvallende intenties gespeeld en zag ik aanvallen die het aanzien meer dan waard waren. Daarom hoop ik oprecht, dat we die lijn kunnen en mogen voortzetten en dat er toch weer getraind en gespeeld kan en mag gaan worden.” Voor DKOD waren Roy Aarns (5), Niels Vedder (4), Stefan Vorage (4), Dinant Lagerweij (2), Mariëlle Jansen (1) en Nynke Sterk (1) trefzeker.

advertentie
advertentie