Op zoek naar boeven in Wolfheze.
Op zoek naar boeven in Wolfheze. Marco Geerse

Wanneer slaat u alarm?

3 december 2021 om 19:39 Overig

Er leuke prijzen te winnen

WOLFHEZE Op woensdag 8 december organiseert de politie Renkum-Wageningen en de gemeente Renkum het interactieve spel ‘Boef in de wijk’. Deelnemen is gratis en voor de beste boevenvangers zijn er leuke prijzen te winnen.

Het spel laat burgers op een leuke manier kennismaken met verdachte situaties. De locatie voor deze informatieve avond is op het plein aan de Wolfhezerweg (ter hoogte van restaurant De Tijd) in Wolfheze en start om 19.00 uur. Natuurlijk alles met de inachtneming van de geldende Corona-regels. Deelnemers zullen na deze avond met andere ogen naar de eigen woon- en werkomgeving kijken. Daarnaast worden burgers gestimuleerd om verdachte situaties te melden bij de politie.

HET SPEL Tijdens deze avond zijn er een aantal boeven actief in Wolfheze. Deelnemers gaan op zoek naar deze boeven. Via de WhatsApp groep krijgen deelnemers een verdachte situatie en het signalement van de gezochte boeven door. Als een boef wordt aangetroffen dan wordt dit via de WhatsApp groep gemeld aan de politie waarop deze zo snel mogelijk ter plaatse komt om de boef aan te houden.
De bewustwording van verdachte situaties en hoe er mee om te gaan zullen deze avond duidelijk worden. Wanneer moet u alarm slaan? Wat is een verdachte situatie? Wanneer bel je 112 en wanneer bel je 0900-8844? Welke informatie heeft de politie nodig als je belt? Mag je een foto maken van verdachte personen of een verdachte auto? De politie heeft uw ogen in de wijk hard nodig. Als inwoner weet u het beste wie er wel en niet thuishoren in uw straat. Antwoord op deze vragen krijgt u tijdens deze avond. Ook kunt u informatie krijgen over deelname aan de WhatsApp groepen binnen de gemeente Renkum. En als u andere vragen heeft horen wij dat natuurlijk ook heel graag.

MEEDOEN Wilt u meespelen? Iedereen is van harte welkom. Jongeren tot 16 jaar in het gezelschap van een meerderjarige. Aanmelden kan door uw naam, adres en mobiele telefoonnummer door te geven via Facebook (Wijkagent Wolfheze) of via de mail: lucy.mons@politie.nl.

advertentie
advertentie