Wodanseck-doelman Maarten Davidse en aanvoerder Laurent Cornielje (8) zien tot hun opluchting een DFS-inzet op de lat belanden.
Wodanseck-doelman Maarten Davidse en aanvoerder Laurent Cornielje (8) zien tot hun opluchting een DFS-inzet op de lat belanden. Dick Martens

Wodanseck gaat puntloos de winterstop in

8 december 2021 om 11:49 Overig

‘We blijven op de zaterdagen gewoon trainen’

WOLFHEZE Het is nog niet het seizoen van Wodanseck. De ploeg van trainer Pascal Gertsen, uitkomend in de derde klasse B wacht nog altijd op het eerste winstpunt. Dat kwam er ook in Opheusden niet. Daar werd ook het laatste, zevende duel, voor de intredende winterstop tegen thuisclub sv DFS verloren. Na een ruststand van 2-0 werd het uiteindelijk 5-0.

Dick Martens

Het duel op het druilige Sportpark ‘t Heerenland was een van de weinige duels die ook daadwerkelijk werd gespeeld. De KNVB had in de aanloop naar de lange winterstop, die vanaf volgende week zaterdag ingaat en duurt tot 22 januari 2022, een beperkt aantal inhaal-en competitiewedstrijden vastgesteld. Maar in verband met de weer opnieuw vastgestelde corona-sportbeperkingen: ‘Niet meer sporten na vijf uur’, waren er maar weinig teams bereid om dit weekend aan te treden. sv DFS en Wodanseck wilden echter wel spelen. ,,Hoewel we deze week niet hebben getraind, wilden de jongens graag spelen”, legt Gertsen uit. 

GEEN SPIJT ,,Of ik nu spijt heb, dat we dat hebben gedaan? Nee hoor. Ik kon over een redelijk complete selectie beschikken, die bereid was de strijd aan te gaan en erop vertrouwde, dat de ‘nul punten grens’ doorbroken kon gaan worden.”

RODE KAART Maar helaas zat dat er voor de hekkensluiter niet in. Al na vier minuten keken de bezoekers al tegen een 1-0 achterstand aan. ,,Dat is natuurlijk veel te vroeg”, mopperde Gertsen. ,,Dan loop je weer achter de feiten aan. We speelden ook wat naïef, te lief ook. DFS wist daar wel raad mee en wij slaagden er niet in om echt onder de druk van hen uit te voetballen. Toch vond ik een 2-0 ruststand niet onoverkomelijk, temeer omdat ik ook wel wat goede aanvallen had gezien. Helaas waren we daarin niet doortastend genoeg en stokte het vaak nog voor de zestienmeterlijn.” Gertsen probeerde met wat omzettingen en wissels het tij na rust nog te keren, maar daar waar collega-trainer Sven van Roekel zijn ingebrachte wisselspeler, Ritchie Meuzer een loepzuivere hattrick zag produceren en daarmee de eindstand op 5-0 bepaalde, moest Gertsen lijdzaam toezien hoe ‘zijn’ wissel, Mohamed El Ouardi twintig minuten voor het eindsignaal voor de tweede keer een gele kaart voorgehouden kreeg en voortijdig de douches op mocht gaan zoeken.

ELKAAR BLIJVEN ZIEN ,,Uiteindelijk is het resultaat natuurlijk wel teleurstellend”, analyseerde Gertsen de verliespartij na afloop in de catacomben. ,,Ik had er meer van verwacht en van gehoopt, maar er waren teveel spelers, ook de spelers waar je van verwacht dat zij eventueel het verschil kunnen maken, die niet in de wedstrijd zaten. Maar dit is wel het team waar ik mee verder moet. We gaan dan ook de komende periode benutten om iedereen fit te krijgen door op de zaterdagen te blijven trainen. Maar zeker ook om elkaar te blijven zien, want dat vind ik ook belangrijk. In januari wil ik oefenwedstrijden gaan spelen, als de richtlijnen dat toelaten om vervolgens in de tweede seizoenshelft de eerste punten te gaan pakken.”

advertentie
advertentie