Introdans jubileert en viert zijn vijftigjarig bestaan met álle dansers.
Introdans jubileert en viert zijn vijftigjarig bestaan met álle dansers. Hans Gerritsen

Start nieuw theaterseizoen

8 september 2021 om 21:11 Overig

Theater
Junushoff

WAGENINGEN De programmering voor seizoen 2021-2022, waarvan nu de voorstellingen tot 1 januari bekendgemaakt worden, was een uitdaging, maar het was het zeker waard. Artiesten zijn gemotiveerder dan ooit om weer voor het publiek op het podium te staan en medewerkers van het theater zijn enthousiast om weer te kunnen doen waar ze goed in zijn. Junushoff is mooier dan ooit, want in coronatijd is er flink geklust in het theater. Het programma van de tweede helft van het seizoen wordt eind 2021 bekend gemaakt.

Vanaf het begin van de coronacrisis in maart 2020 heeft Junushoff 276 voorstellingen moeten verplaatsen of annuleren. Sommige voorstellingen zijn wel zes keer verplaatst. In het programma voor de eerste helft van het nieuwe seizoen is een aantal verplaatste voorstellingen te vinden dat gelukkig nu een nieuwe kans krijgt, maar er is vooral veel fonkelnieuw aanbod dat veelbelovend genoemd kan worden.

Zo heeft Herman van Veen de viering van zijn 75e verjaardag uitgesteld en staat levenslustig als altijd op het toneel van Junushoff. Ook Introdans jubileert en viert zijn vijftigjarig bestaan met álle dansers in twee absolute publieksfavorieten. Traditiegetrouw is er veel toneel. Mugmetdegoudentand speelt met ‘Margreet heeft de groep verlaten’ een hilarische parodie op de app-cultuur. Steracteur Bruno Vanden Broecke brengt zijn verpletterende monoloog uit 2008 opnieuw op de planken. ‘Missie’ kreeg louter vijfsterrenrecensies in de pers en werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. Voor het jonge publiek heeft Junushoff het Spaans-Chileense gezelschap La LLave Maestra uitgenodigd. 

Muziek is er ook volop. Ronnie Flex vraagt zijn publiek op visite te komen in Junushoff. Het Nederlands BlazersEnsemble is natuurlijk van de partij. En er staan maar liefst vier concerten van JazzinWageningen op het programma. Cabaretliefhebbers kunnen zich verheugen op Veldhuis en Kemper met een nieuw programma, Jan Beuving die zijn best gaat doen ‘blijvend indruk te maken’, het voor ouders van pubers herkenbare ‘T is hier geen hotel, en veel meer. Het nieuwe theaterprogramma van Junushoff voor september tot en met december 2021 is openbaar en te bekijken op www.junushoff.nl. Kaartverkoop gebeurt alleen online.

advertentie
advertentie