Afbeelding

Prachtige graffiti muurschildering in Harnjeshof Wageningen

11 september 2021 om 14:26 Overig

WAGENINGEN - De hal van de Harnjeshof in het centrum van Wageningen, is opgefleurd door een prachtige muurschildering, gemaakt met graffiti. Deze muurschildering is extra bijzonder vanwege de samenwerking met de bewoners van de Harneshof. 

Terwijl Xander – van Astrant in Ede – de laatste hand legt aan de muurschildering, vertelt Katherina Soetendal – woonconsulent bij de Woningstichting – over het proces: ‘De Harnjeshof is een complex waar bewoners erg anoniem leven. Daarom wilden we graag met hen in contact komen, ook omdat we de entree wilden laten opknappen.’

Wat willen bewoners en wat vooral niet?

Bij iedere bewoner zijn ze langs geweest om ideeën op te halen en te horen wat ze absoluut niet willen. Dat heeft uiteindelijke geleid tot het uitnodigen van graffiti artiest Xander. Het resultaat mag er zijn. Niet alleen de muurschildering is prachtig geworden. Ook heeft Katherina samen met haar collega’s weer contact met de bewoners. 

Een prachtig project met een mooi resultaat. 

Al met al dus een geslaagd project. Of er plannen zijn om meer complexen op te knappen op deze manier is onbekend. In de Harnjeshof levert het in elk geval een mooi resultaat op. 

advertentie
advertentie