Een dolblije Bert van de Weerd kan niet wachten om de nieuwe plek van de Speelgoedbank in te richten.
Een dolblije Bert van de Weerd kan niet wachten om de nieuwe plek van de Speelgoedbank in te richten. Johan Mulder

Een nieuwe plek voor de Speelgoedbank

22 september 2021 om 08:27 Overig

WAGENINGEN Een dolblije Bert van de Weerd staat voor de deuren van de Industrieweg 3-5. “We hadden voor ons 10-jarig bestaan geen mooier cadeau kunnen wensen.” Hij heeft namelijk net namens de Speelgoedbank Wageningen e.o. het huurcontract getekend voor een loods achter het pand. Daarmee heeft de Speelgoedbank per 1 januari een nieuwe plek. En voor jaren zekerheid dat ze door kunnen gaan met hun mooie werk.

Door Kees Stap

Toen de Speelgoedbank eerder dit jaar te horen kreeg dat ze per 1 januari hun plek aan de Tarthorst moeten verlaten, zag de toekomst er opeens somber uit. Als er geen betaalbaar alternatief gevonden werd, moesten Bert van de Weerd en zijn vrijwilligers hun initiatief stoppen.

We zijn dolblij voor de kinderen dat we door kunnen gaan

De Speelgoedbank zorgt er al bijna tien jaar voor dat kinderen wiens ouders het financieel moeilijk hebben, met hun verjaardag, Sinterklaas of kerst toch een cadeautje krijgen. ‘Ieder kind heeft het recht om te spelen’, is daarbij het motto van de Speelgoedbank. Voor de komende jaren is er nu weer zekerheid dat dit door kan gaan.

“We zijn enorm dankbaar dat een aantal mensen ons heeft geholpen met dit alternatief”, zegt Van de Weerd. “De firma Bosman Beheer die de loods aan ons verhuurt. De gemeente die een financiële bijdrage levert en ons heeft geholpen met de zoektocht. Welsaam die een subsidie geven. De Wageningse Uitdaging die ons heeft getipt voor deze plek. Het is op en top, we zijn voor de kinderen dolblij dat we verder kunnen met ons werk.”

Dit jaar blijft de Speelgoedbank nog in de Tarthorst. Daar wordt ook het speelgoed voor Sinterklaas en kerst uitgedeeld. In de tussentijd wordt de ruimte op de Industrieweg opgeknapt en ingericht. Daar kan de Speelgoedbank nog wel wat hulp bij gebruiken, zegt Van de Weerd. “Voor de uitvoering van het werk hebben we genoeg handjes beschikbaar. Maar we zouden dolgraag sponsors vinden die ons willen helpen met materialen of een kleine bijdrage. Dat kunnen bedrijven zijn, maar ook donaties van particulieren zijn welkom. Met een beetje ondersteuning kunnen we de komende jaren dan weer heel wat kinderen en hun ouders blij maken.”

www.speelgoedbankwageningen.nl

advertentie
advertentie