Bertus van de Peppel met de opvallende knikkerbaan die in zijn winkel staat.
Bertus van de Peppel met de opvallende knikkerbaan die in zijn winkel staat. Kees Stap

Speelgoedwinkel Van de Peppel stopt

16 november 2021 om 21:16 Overig

Bertus van de Peppel: “Het geeft een dubbel gevoel”

WAGENINGEN Nog één keer Sinterklaas. Nog één keer Kerst. En dan sluiten Bertus en Ariette voorgoed de deur van hun speelgoedwinkel aan de Bevrijdingsstraat. Na bijna een eeuw komt er een einde aan het familiebedrijf dat de opa van Bertus ooit als fietsenzaak begon.

Door Kees Stap

De beslissing om te stoppen was niet makkelijk, legt Bertus van de Peppel uit. “Zelf heb ik 42 jaar in de zaak gestaan. Maar ik word 61, onze kinderen willen het niet overnemen, dus in de loop van dit jaar hebben we op een rijtje gezet hoe we verder wilden gaan. Om eens te testen of er belangstelling van een huurder zou zijn, heb ik het op Funda gezet. Tot mijn grote verrassing was er binnen een maand een geïnteresseerde ondernemer. Toen is de beslissing in een stroomversnelling geraakt. Het is nog steeds dubbel om te stoppen, maar ik heb er wel een goed gevoel bij.”

Speelgoed speciaalzaak. Zo noemen Bertus en Ariette van de Peppel hun winkel. “We hebben de keuze gemaakt voor kwalitatief goed en duurzaam (houten) speelgoed. Daardoor hebben we in de tijd van internet en grote ketens toch kunnen redden. Ons speelgoed ontwikkelt gevoel voor vorm en materiaal, prikkelt de fantasie prikkelt en sluit aan bij de belevingswereld van kinderen. Kinderen kunnen in onze winkel spelen met de treinbaan en de knikkerbaan. Een speelgoedwinkel waar gespeeld kan worden: een waar speelgoedpaleis. ”

Tot het eind van dit ja ar is het hele assortiment in de winkel in de aanbieding. Van de Peppel is niet bang dat hij daarna in een zwart gat gaat vallen. “Ik zal zeker het contact met de klanten missen. Nu ik bekend heb gemaakt dat we gaan stoppen, heb ik al zoveel mooie en ontroerende reacties mogen ontvangen. Maar ik kijk ook uit naar de rust en de vrijheid die ik ga krijgen. Ik krijg in ieder de tijd om klussen in ons huis aan te pakken die de laatste jaren zijn blijven liggen. Mijn vrouw werkt naast de winkel ook in het onderwijs, we krijgen nu de tijd om samen langer op vakantie te gaan. En ik word huurbaas, want ik ben blij om te kunnen melden dat er volgend jaar een dranken speciaalzaak in het pand gaat komen.”

advertentie
advertentie