Een groot gedeelte van de buitenmuur moest worden gesloopt door de brandweer.
Een groot gedeelte van de buitenmuur moest worden gesloopt door de brandweer. gertbudding.nl

Veel schade scholencomplex na brand afvalcontainer

27 december 2021 om 16:21 Overig

Gert Budding

RENKUM De afschuw en onbegrip krijgt op Eerste Kerstdag de overhand bij veel Renkumers. De oostelijke muur van het complex, waarin de basisscholen De Atlas en De Keijenberg zijn gehuisvest, toont een trieste blik als gevolg van de brand. Er kan gevoeglijk worden aangenomen dat de afvalcontainer in brand is gestoken.

De brandweer is lange periode bezig geweest, het vuurtje was weliswaar snel onder controle, maar er moest een stuk buitenmuur van ongeveer twintig vierkante meter worden verwijderd, omdat smeulende resten nog voor brandgevaar bleven zorgen. Veel belangstellenden kwamen vandaag naar de school en aanschouwden vol afschuw het decor, met als gevolg een fiks onkostenplaatje. 

Een buurtbewoner: “Het brandde gisteravond hevig, dat kon ik zien vanuit mijn woning pal tegenover het scholencomplex. Maar dit had ik al voorzien. De afvalcontainer was afgeschermd met hout, en ja, dan kun je erop wachten dat die een keer in de fik gaat. Ik was timmerman en een (houten) afvalcontainer tegen een muur plaatsen vraagt om moeilijkheden.” De muur die de brandweer moest slopen is nu tijdelijk dichtgetimmerd. De zwartgeblakerde gevel spreekt boekdelen. Iets verderop in de struiken lag vanmorgen een aansteker. 

MFC Doelum grenst aan de basisscholen en daar is nog niet zo lang geleden een groot gedeelte van het hekwerk van de pumptrack opgeblazen.

advertentie
advertentie