Het jongerencentrum biedt veel mogelijkheden voor de jeugd.
Het jongerencentrum biedt veel mogelijkheden voor de jeugd. gertbudding.nl

Jongerencentrum biedt perspectief

19 januari 2022 om 10:11 Overig

‘Wij gaan deze week elke middag open’

RENKUM JONG Renkum voor Elkaar verruimt in haar tijdelijke onderkomen, de voormalige Albert Schweitzerschool, de openingstijden. Elke middag is het jongerencentrum nu open. Op korte termijn zal een open dag worden gehouden en de nieuwe naam van het jongerencentrum, dat perspectief biedt aan jongeren in diverse leeftijdsgroepen, bekend worden gemaakt.

Gert Budding

De lokalen van de voormalige Albert Schweitzerschool stonden na de overgang naar het nieuwe complex De Atlas, geruime periode leeg. Daar kwam vlot verandering in door een vioolbouwer, kunstenaar, muziekvereniging en BSO die lokalen in gebruik nemen. De gebruikers mogen minimaal nog twee jaar blijven zitten. De ramen van de meeste ruimten zijn afgedekt met papier. De afgelopen weken zijn de bestaande twee lokalen van het jongerencentrum en een nieuwe beschikbare ruimte onder handen genomen.

“Wij gaan deze week elke middag open”, geeft Leo Jansen aan, één van de jongerenwerkers van JONG RvE. “Op deze manier krijgen jongeren uit het dorp meer ruimte om elkaar letterlijk en figuurlijk te ontmoeten. Uiteraard kunnen zij altijd bij ons terecht met hun vragen, maar dan echt over alles”, benadrukt Jansen stellig. “Onze doelstelling is: wij willen de jeugd iets bieden, willen ze voor de toekomst iets meegeven. Gesprekken hierover hebben altijd een thema”, vertelt Jansen, die er direct aan toevoegt dat Jong Renkum voor Elkaar niet direct de intentie heeft om (eventuele) baldadigheid in het dorp terug te dringen. “Dat is niet onze insteek, wij geven de kinderen verantwoordelijkheid, dat geeft vertrouwen.”

“Ouders en belangstellenden zijn ook altijd welkom. Het is namelijk belangrijk te weten waar zoon of dochter uithangt. We zijn ‘gewoon Jong Renkum voor Elkaar’”, laat Jansen weten. Bijzonder is de onderlinge belangstelling in het complex met de andere gebruikers. “Veel jongeren zien kansen om zichzelf verder te ontwikkelen.” Er volgt een activiteitenprogramma voor het naderende seizoen. “Op korte termijn wordt een open dag gehouden om onze plannen kenbaar te maken en te laten zien wat we tot nu toe hebben bereikt met en voor de jeugd”, zegt de trotse Leo Jansen.

advertentie
advertentie