Muskuskaasjeskruid
Muskuskaasjeskruid KNNV

Nieuw: bijeenkomsten voor jongeren met autisme

14 maart 2019 om 17:30

CASTRICUM Het Jongerenwerk Welzijn Castricum wil een aantal gezellige bijeenkomsten organiseren voor jongeren met ASS of jongeren die vastlopen in sociale situaties. De bijeenkomsten vinden één keer per twee maanden plaats op zaterdagmiddag of -avond in jongerencentrum Discovery.

Tijdens deze bijeenkomsten doe je spelletjes, leer je andere jongeren kennen en zullen verschillende thema's besproken worden. Ben je tussen de 14 en 17 of tussen de 18 en 22 jaar, dan kun je je aanmelden voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek zal met jou, je ouders en de jongerenwerkersbesproken worden of deze bijeenkomsten iets voor jou zijn. Deze gesprekken van een half uur zijn op 1 apri l tussen 14.00 en 18.00 uur en 5 april tussen 18.00 en 22.00 uur.

Een (eenmalige) indicatiestelling is niet verplicht, maar wel handig, deze kan door de gemeente/WMO worden afgegeven. Je kunt je aanmelden bij Kim Stolk, jongerenwerk@welzijncastricum.nl, geef dan je voorkeur dag en tijd aan.

Cursus veldbiologie start weer in april

REGIO De KNNV afdeling Alkmaar-den Helder, de vereniging voor veldbiologie, organiseert in april en mei een cursus veldbiologie. Er zijn zes lessen en vijf daaraan gekoppelde excursies om met de opgedane kennis het veld in te gaan. Wie wat weet, ziet meer en wie wat ziet, wil meer weten! De lessen zijn op woensdag, op 3, 10, 17 en 24 april, en op 8 en 15 mei, van 20.00 tot 22.00 uur. De excursies zijn op zondag 14 april, 5, 12 en 19 mei. Op 8 mei wordt een excursie in aansluiting op de les gegeven. De lessen worden gegeven in het Wijkcentrum Overdie, van Maerlantstraat 8-10 Alkmaar. De inhoud van de lessen: landschap en naamgeving, strand, planten, vogels, vleermuizen, en kleine zoogdieren. Aanmelden via penningmeester@regioalkmaar.knnv.nl o.v.v. naam, adres, telefoonnummer en mailadres. Prijs: €60,- (leden KNNV en IVN Noord-Kennemerland €50, -.)

Goed Contact bezoekt Zaans Medisch Centrum

CASTRICUM Goed contact, het netwerk voor ondernemende vrouwen, organiseert een bezoek aan het Zaans Medisch Centrum (ZMC), hét ziekenhuis voor de inwoners van de Zaanstreek en omgeving. Na vijf jaar van voorbereiding, ontwikkeling en bouw staat er nu een compact, duurzaam en flexibel gebouw met een slimme inrichting. De lezing en rondleiding zal plaatsvinden door Marian de Vries, lid Raad van Bestuur van het ZMC. Irene Veerkamp, manager financiën en Control van het ZMC en secretaris van Goed Contact is gastvrouw tijdens het bezoek. Na het bedrijfsbezoek (aanvang 17.30 uur) wordt u een drankje aangeboden in restaurant de Lunchroom aan de Zorgboulevard. Wie dat wil, kan aansluitend, op eigen kosten (Indisch buffet incl. drankjes voor ca. €25,=), in het restaurant te dineren en verder netwerken. Kijk op goed-contact.nl.