Danny de Graaf
Danny de Graaf De Graaf

De Graaf: 'Nooit meer een stinkende was(machine)'

14 maart 2019 om 20:35

CASTRICUM Als je een wasje hebt gedraaid, dan wil je dat alles wat uit de machine komt 'lentefris' ruikt. Dat is niet altijd het geval. Danny de Graaf van Expert Castricum herkent het probleem.

VETLUIS "Wasmachines worden steeds zuiniger, dat is mooi want het scheelt een hoop geld in de energie en waterrekening." weet Danny. "En we denken natuurlijk aan het milieu. Ook gaan we steeds kouder wassen omdat veel kleding niet met een hogere temperatuur gewassen kan worden dan 40 graden. Hierdoor horen we steeds vaker van onze klanten dat hun wasmachine stinkt of muf ruikt. Een stinkende wasmachine wordt vaak veroorzaakt door vetluis. Dat is een zeepbacterie die ontstaat bij het wassen op lage temperaturen (tot 40 graden Celsius) en leidt op den duur tot een stinkende wasmachine. De machine wordt niet meer heet genoeg om alle wasmiddel goed op te lossen. Er blijven dan vetten achter waardoor vlekken veroorzaakt worden en de wasmachine zuur en muf kan ruiken. Om dit te voorkomen raden wij aan om een keer in de tien wasbeurten zo heet mogelijk te wassen, het liefst op 90 graden Celsius."

BACTERIËN In wasgoed dat tot 40 graden gewassen kan worden, blijven vaak de bacteriën nog in leven. Bij sportkleding bijvoorbeeld zorgen de bacteriën van het zweet ervoor dat de was nadat het droog in de kast ligt vaak nog muf ruikt. Ook trekt kleding vaak luchtjes aan uit je omgeving waardoor het na één keer dragen niet meer fris is.

ZUURSTOF Hiervoor heeft Siemens Sensofresh ontwikkeld. Danny: "Dit reinigt de kleding tijdens een wasprogramma of zelfs zonder te wassen door middel van actieve zuurstof. Zelfs bij kleding die te kwetsbaar zijn om in een wasmachine te wassen. De toepassing van actieve zuurstof is de nieuwste revolutie op het gebied van wassen en drogen. De ideale oplossing voor het verwijderen van elk type vuil. Het SensoFresh-programma rekent snel af met nare luchtjes, zoals sigarettenrook of etenslucht. Dankzij sensoFresh kun je ook mantelpakjes, nette jurken, blazers, jasjes, overjassen en delicate blouses voortaan gewoon thuis opfrissen. Daarvoor hoef je niet meer naar de stomerij. De Siemens SensoFresh-wasmachines gebruiken ook tijdens het hygiëneprogramma actieve zuurstof. Zo worden zelfs kwetsbare kledingstukken op temperaturen van 40 graden hygiënisch schoon,"

ACTIE Deze week heeft Expert Castricum Siemens in de actie waarbij er 20% korting wordt gegeven en er ook nog een cashback actie loopt.