Afbeelding
Henk de Reus

BOOT & TÓTH

12 maart 2019 om 10:07

CASTRICUM Met een knipoog naar het nieuws, schrijven Hans Boot en Aart Tóth wekelijks over wat hen bezighoudt.

Gelukszoekers

Gespreksstof in ons dorp op een glibberig vlak. Ja, ik zal hier wel de toorn van sommige lezers over me afroepen. Zijn het nou vluchtelingen, asielzoekers, statushouders of migranten die hun heil zoeken in Europa, Nederland en Castricum? Zelfs de overheid zaait verwarring.

Toch heeft Castricum als een van de eerste gemeenten een keuze gemaakt om eigen inwoners en statushouders (mensen die een verblijfsstatus hebben gekregen omdat zij niet naar hun land van herkomst kunnen terugkeren, oftewel: echte vluchtelingen) gelijk te stellen bij sociale woningtoewijzing. Wie zijn mening poneert, kan het predicaat 'rechts', 'links' of 'racist' opgespeld krijgen.

'Vluchtelingen' die zich in een oorlogssituatie bevinden, moet je natuurlijk helpen. Ik vind dat anders bij migranten en/of asielzoekers die vanwege economische motieven naar Europa komen. De zogeheten 'gelukszoekers'. Hen een snelle respons binnen vier weken geven moet toch mogelijk zijn? Dat is niet racistisch, linksom of rechtsom bekeken. Maar hen jaren in onzekerheid over hun verblijfsstatus te laten verkeren en dan alsnog terugsturen, is onmenselijk. Dat noem ik nou: iemand het antwoord 'schuldig' blijven!

Aart Tóth

Jonge winkeldief betrapt

CASTRICUM In Geesterduin is zaterdag rond 12:30 uur een 16 jarige jongen aangehouden. Een medewerker van de supermarkt had gezien dat de jongen zes blikjes Red Bull en een flesje Crystal Clear had gepakt en hiermee voorbij de kassa was gelopen zonder te betalen.

Postpakketten gestolen

LIMMEN In de omgeving van de Goudstuk/Bogerdlaan zijn zondag 10 maart tussen 12:30 en 13:00 uur een groot aantal postpakketten gestolen uit een bedrijfsauto. Gezien het aantal pakketten moeten die pakketten overgezet zijn naar een andere auto. Mocht iemand in de omgeving iets verdachts gezien, dan kan hij of zij contact opnemen met 0900-8844.

Schoorsteenbrand

BAKKUM Bij een woning aan de Bakkummerstraat woedde zaterdag een schoorsteenbrand. Door de enorme hitte was de schoorsteen her en der gescheurd. Hierdoor was de schoorsteen niet meer stabiel. Besloten werd de schoorsteen te slopen.