Na aanspreken graffiti- spuiters gemolesteerd

10 maart 2019 om 22:05

CASTRICUM Een man is zaterdag rond 5 uur in elkaar geslagen op de Dorpsstraat. Hij had even daarvoor jongeren aangesproken op het feit dat zij graffiti aan het spuiten waren bij het NS station in Castricum. Minstens twee jongens hebben hem geslagen en geschopt. Een van hen is op aanwijzing van het slachtoffer en getuigen aangehouden. De andere jongen kwam zich ter plaatse zelf melden en werd ook aangehouden.

ONRUSTIGE HORECANACHT De politie meldt nog meer ongeregeldheden dit weekend. In de nacht van zaterdag op zondag zijn er twee 17-jarige jongens aangehouden in Castricum. De ene jongen vanwege vernieling van de politieauto en de andere jongen voor het beledigen van een van de agenten. In de nacht van zaterdag op zondag werd ook nog het raam ingeslagen van de Bloemenkiosk op de Stationsweg in Castricum. "De oorzaak is veelal te veel drank" meldt wijkagent Pim van der Maas op Twitter.

PIZZABEZORGER BESTOLEN Een pizzabezorger is vrijdagavond rond 19.05 uur op de Pernestraat in Castricum bestolen. Het slachtoffer moest zijn portemonnee afgeven aan zijn belager. Daarna ging de verdachte er vandoor in de richting van de Torenstraat. Ondanks de inzet van Burgernet en een zoekactie in de omgeving is de verdachte niet gevonden. Het gaat om een blanke man van 20 tot 25 jaar. Hij is circa 1.95 m., heeft een zwart grijze baard. Hij droef een donker petje, donkere kleding en zwarte Nike schoenen. De man spreekt accentloos Nederlands. Getuigen en mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.