Afbeelding
FCC

Storm speelt FCC parten

11 maart 2019 om 20:56

CASTRICUM FC Castricum (FCC) haakte dit weekend definitief af voor het kampioenschap, en verloor van HCSC uit Den Helder met 4-1.

HCSC had de Toss gewonnen en koos voor windje mee de eerste helft. De bal was tegen de wind niet te bespelen en dwarrelde alle kanten op. Het was in de 20e minuut dat HCSC de score opende. De eerste echte mogelijkheid voor FCC was in de 28e minuut, een vrije trap genomen door Carlo Vrijburg, waar Sebastiaan Weber er net niet bij kon komen om te scoren. Inmiddels was de piek van het slechte weer genaderd. Op andere velden (o.a. Purmersteijn – HBOK) werd de wedstrijd voor 15 minuten stil gelegd maar in Den Helder werd er gewoon door gevoetbald, wat resulteerde in prachtige afstandsschoten van HCSC, die met de kracht van de wind loeihard op het doel afkwamen. De score werd uitgebreid naar 3-0. Na rust bracht Elario Zweet de stand op 3-1, zijn vijftigste goal voor het eerste. Maar nog geen vijf minuten later volgde na balverlies doodsteek voor FCC: 4-1. De eindstand.