Do. 14 maart

12 maart 2019 om 16:10

Uitgeest

[Workshop Mobiele tel. 14 en 21 maart
[9:30- 11.30 Middelweg 5
Heeft u ook moeite met sms-en, appen, contacten op de juiste plek zetten, e-mail lezen, een app downloaden en installeren? Dan is deze workshop iets voor u. Men kijkt naar de telefooninstellingen, berichten verwijderen, foto's maken en opslaan. Uw telefoon heeft Android 6 of hoger. Donderdag 14 en 21 maart. € 8,-- voor 2 bijeenkomsten. INfo: 0251–319020 of uitgeestersenioren.nl.

Vr. 15 maart

Castricum

[Survival Dag voor kinderen
[9:00 Johannisweg 2
We hoeven vandaag niet naar school! Dat is de unieke kans om een hele dag te leren, ervaren en spelen in de natuur. Bos-docenten Egon & Inge nemen jullie vandaag mee en zullen laten zien hoe een schooldag er duizenden jaren geleden uit zag. Geen boeken, formules en stilzitten aan tafel.. wel klimmen, vuur maken, reddingen uitvoeren, bruggen maken en leren over planten en de natuur. De organisatie zorgt voor thee en een tussendoortje, denk er zelf aan om eten en drinken mee te nemen. Kijk op boskinderen.nl

Za. 16 maart

Castricum

[Workshop Beeldhouwen in Hout
[10:00-16.00 Groenelaantje 3
Zelf wel eens willen hakken in hout maar die stap nog niet durven maken? Doe dan mee aan deze eendaagse workshop Beeldhouwen in Hout. Er wordt voornamelijk gewerkt in lindehout, een zachte houtsoort, die zeer aantrekkelijk is voor beginners. Docente is kunstenares Anja Jonker, wiens werk ieder jaar te bewonderen valt in de Tuin van Kapitein Rommel, tijdens de Kunstfietsroute en de Sprookjestuin. De kosten zijn €50,- inclusief drinken, een heerlijke lunch en een wijntje. Meer informatie: artkid.nl/houtworkshops.

Castricum

[Parnassia opent haar deuren
[11:00 Oude Parklaan 125
Werken in de ggz is werk om trots op te zijn. Daarom opent Parnassia, in samenwerking met Reakt, Brijder en Youz, haar deuren voor groot en klein! Tijdens rondleidingen krijg je de kans een kijkje te nemen achter de schermen en nemen een sociaal psychiatrisch verpleegkundige en ervaringsdeskundige je mee in hun wereld. Natuurlijk zijn er volop mogelijkheden om het gesprek aan te gaan over werken binnen de ggz. Zo worden diverse vacatures uitgelicht, is er informatie over opleidingen en kun je op speeddate met toekomstige collega's. Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen. Zij kunnen zich laten schminken en voor hen is een aparte knutselhoek ingericht.

Castricum

[Theatervoorstelling Turks Fruit
[20:00 Koningsduyn, Geesterduinweg 3
Dat het boek Turks Fruit in 1969 flink wat losmaakte, staat buiten kijf. Het is dit jaar 50 geleden dat het boek Turks Fruit van Jan Wolkers verscheen. De roman was een bestseller, de film een hit, en dan is er nu de mag-je-niet-missen toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur: Turks Fruit!

Bakkum

[St Patricksday in De Oude Keuken
[20:30 Oude Parklaan 106
Zie bericht elders in deze krant.

[Open Podium De Zwaan Cultureel
[20:30 Middelweg 5
De line-up voor het maandelijkse Open Podium is veelbelovend. Naast muziek van muzikanten uit de omgeving, veel nieuwe aanmeldingen van kleinkunst/cabaret en standup-comedy. De toegang is natuurlijk ook dit keer gratis! Meer informatie www.dezwaancultureel.nl

Zo. 17 maart

Castricum

[Gratis tennisclinics bij TC Bakkum!
[10:30 Sifriedstraat 16
Heb je wel eens met de gedachte gespeeld om te gaan tennissen, maar weet je niet zeker of je het leuk vindt? Dan is dit je kans! Op zondag 17 maart worden bij TC Bakkum gratis tennisclinics georganiseerd voor jeugd en volwassenen. Eerst is er een gezellige ontvangst met koffie/thee/limonade en daarna wordt er een uurtje getennist. Aanmelden is niet nodig.

Akersloot

[Rock 'n roll dansmiddag
[15.00 uur café de Vriendschap
Met muziek van DJ Swinging Rocking Daddy. Deze DJ staan garant voor een middag dansbare rock `n roll nummers en laat de bekendste rock `n roll hits horen. Nummers van Chuck Berry, Elvis Presley, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis, Ricky Nelson, Carl Perkins, Fats Domino en Johnny Cash komen allemaal aan bod op deze dansmiddag. De toegang is gratis. Tevens is er gelegenheid om een daghap te bestellen, een XXL sate of een heerlijk zalmmoot met frites voor slechts € 13,50.

Ma. 18 maart

Bakkum

[ReumaNederland zoekt collectanten
[Bakkum
ReumaNederland zoekt nog collectanten in Bakkum. In de week van 18 tot en met 23 maart is weer de jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland (voorheen het Reumafonds). U kunt zich opgeven via reumanederland.nl/werving-vrijwilligers. Bel voor meer informatie met Rein van Stiphout in Bakkum op 06-36156795 of met ReumaNederland in Amsterdam op 020-5896471. U kunt ook een mail sturen aan reinvanstiphout@zonnet.nl of aan vrijwilligers@Reumanederland.nl

Di. 19 maart

Castricum

[Hans Laan en Rachel de Wit (Boekhandel)
[10:00 De Duynkant, Geversweg 1b
De verhalengroep Castricum heeft Hans Laan van de gelijknamige boekhandel in Castricum uitgenodigd. Vanaf 1999 nam Hans de zaak van zijn vader Sybrand over. Daarvoor had hij vijf jaar een Bruna zaak in Beverwijk. In Castricum werd het meteen een Libris. Vijf jaar daarna werd de benedenverdieping erbij getrokken en vijf geleden is het eerste begin voor de huidige webwinkel, www.kantoorboek.nl, gemaakt. Voordat Hans weer Rachel ontmoette, kende hij haar van al een stuk langer geleden, maar daarover meer in de Verhalengroep! Entree: €3,-.

Wo. 20 maart

[Modeshow op 20 maart
[14:00 - 16.00 Middelweg 5
Voor deze modeshows is modehuis Marion Mode uitgenodigd. De modellen showen op de catwalk de nieuwste mode. Na afloop is er voldoende gelegenheid om de kleding te passen. € 2,-- inclusief koffie/thee en cake in de pauze. Alleen zaalverkoop. Informatie en opgave op het kantoor van de Stichting Uitgeester Senioren, 0251 – 319020 of s.u.s@inter.nl.net. Zie ook uitgeestersenioren.nl.

21 maart 2019

[Repair Café op donderdag 21 maart
[9:30 Middelweg 5
De Stichting Uitgeester Senioren (S.U.S.) organiseert maandelijks het Repair Café. Uitgeesters kunnen hier hun kapotte spullen ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde maken. Er zijn vrijwilligers aanwezig die u gaan helpen met reparatie aan: kleding/textiel, elektrische apparaten, fietsen, rollators, computers, kleine huishoudelijke apparaten. Reparaties zijn kosteloos, maar u dient zelf zorg te dragen voor materialen die nodig zijn om een reparatie te verrichten. Donderdag 21 maart van 09.30 – 11.30 uur. Gratis toegang. Aanmelden is niet nodig. Koffie/thee is tegen een geringe vergoeding te verkrijgen aan de bar. Informatie op het kantoor van de Stichting Uitgeester Senioren, op de eerste etage van Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest, telefonisch: 0251 – 31 90 20 of via de mail: s.u.s@inter.nl.net. Zie ook onze website: uitgeestersenioren.nl.

[Computerspreekuur op donderdag 21 maart
[9:30 Middelweg 5
Heeft u problemen met of vragen over het gebruik van uw laptop, iPad of tablet, dan kunt u op dit spreekuur terecht. Er is een deskundige vrijwilliger aanwezig die u hulp biedt. Dit is geen cursus of workshop en niet bedoeld voor reparaties. Het computerspreekuur wordt gelijktijdig met het Repair Café gehouden. Donderdag 21 maart van 09.30 – 11.30 uur. Gratis toegang. Aanmelden is niet nodig. Koffie/thee is tegen een geringe vergoeding te verkrijgen aan de bar. Informatie op het kantoor van de Stichting Uitgeester Senioren, op de eerste etage van Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest, telefonisch: 0251 – 31 90 20 of via de mail: s.u.s@inter.nl.net. Zie ook onze website: uitgeestersenioren.nl.

Castricum

[Tarot Informatie-avond Castricum
[19:30 Castricum 1
Altijd nieuwsgierig geweest naar de mystiek en symboliek van de Tarot? Tijdens deze avond legt tarotiste Brita Falk uit wat tarot is en waarvoor het gebruikt kan worden. Geschiedenis, opbouw van de kaarten, hoe de kaarten in te zetten, het komt allemaal kort aan bod. Daarna is er voor iedere deelnemer een korte kaartlegging, met een advieskaart voor dát moment. Meer informatie: 0251-826138 of www.britafalk.nl

22 maart 2019

Limmen

[Pannenkoeken eten t.b.v. Alpe d'HuZes
[17:00 Dusseldorperweg 103
Vrijdag 22 maart, Nationale Pannenkoekdag, is er pannenkoek eten voor Alpe d'HuZes in Heeren van Limmen. Lex Burgering gaat voor de 7e maal op 6 juni als deelnemer die dag de Alpe d'Huez op voor Ad6. Zijn doel is 5x omhoog te fietsen. Naast deelnemer is ook Lex al jaren vaste vrijwilliger bij Ad6. Om extra geld op te halen voor Ad6 organiseren Lex en zijn moeder, samen met Heeren van Limmen, pannenkoek eten voor Ad6. We nodigen iedereen uit om tussen 17.00 – 19.00 gezellig aan te schuiven. De toegangsprijs is voor kind + (groot)ouder € 6,- en ieder extra kind € 2,-. Wij hebben heerlijke pannenkoeken, ook lactose- /glutevrij, voor groot en klein. Kinderen hebben toegang als ze onder begeleiding van een (groot)ouder zijn. Kom dus vrijdag 22 maart gezellig samen pannenkoeken eten met stroop, suiker of naturel. Natuurlijk staat ook limonade klaar, is er een sjoelcompetitie en een mega Twisterspel. Aanmelden via burriesadmiraal@gmail.com zo weten wij hoeveel pannenkoeken we mogen bakken.

[Filmhuis De Zwaan Cultureel
[20:15 Middelweg 5
Vanavond de film 'The Children Act' in het filmhuis. Fiona Maye is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof waar ze bekend staat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak. De 17jarige Adam heeft leukemie en om hem al zijn medicijnen te kunnen geven, is er een bloedtransfusie nodig, maar zowel de jongen als zijn ouders weigeren dat. Zonder een bloedtransfusie zal hij niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah's getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Toegang € 6,-. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest, of aan de zaal indien nog beschikbaar.

23 maart 2019

Castricum

[Open Dag Survival School voor kinderen
[11:00 Johannisweg 2
Open Dag Survival, Natuur en Creativiteits opleiding van Boskinderen "Plezier in de natuur met alle weersomstandigheden" Zaterdag en zondag 23 en 24 maart organiseerd Boskinderen een open dag. Houd jij van de natuur, ben je 7 jaar of ouder dan is deze survival opleiding echt iets voor jou! Je leert onder anderen hoe je veilig met een zakmes kunt werken, vuur te maken, de mooiste hutten te maken, dierensporen herkennen en toe te passen, planten te herkennen en te gebruiken, knutselen met natuur en nog veel meer! Je kan je aanmelden voor de open dag via https://www.pwn.nl/natuur/activiteiten/ of via www.boskinderen.nl Kan je een van deze dagen niet kan je ook nog naar de survival dag komen op 15 maart. Boskinderen organiseert dan een Survival dag in verband met de lerarenstaking.

Castricum

[Open Dag Boskinderen Survival en Natuur
[11:00 Johannisweg 2
Open Dag Survival, Natuur en Creativiteits opleiding van Boskinderen "Plezier in de natuur met alle weersomstandigheden" Zaterdag en zondag 23 en 24 maart organiseerd Boskinderen een open dag. Houd jij van de natuur, ben je 7 jaar of ouder dan is deze survival opleiding echt iets voor jou! Je leert onder anderen hoe je veilig met een zakmes kunt werken, vuur te maken, de mooiste hutten te maken, dierensporen herkennen en toe te passen, planten te herkennen en te gebruiken, knutselen met natuur en nog veel meer! Je kan je aanmelden voor de open dag via https://www.pwn.nl/natuur/activiteiten/ of via www.boskinderen.nl Kan je een van deze dagen niet kan je ook nog naar de survival dag komen op 15 maart. Boskinderen organiseert dan een Survival dag in verband met de lerarenstaking.

Castricum

[Vocal Tour - themaconcert over Water
[20:00 Kerkpad 1
Dit 4-stemmig Castricums koor verzorgt een themaconcert over 'water'. Het concert is gevarieerd door naast liederen ook het thema water te laten beschrijven middels: een gedicht, dans en een 'waterpraatje' door P.W.N. Dirigent:Paul Hanrath Pianiste: Yuliya Ponomaryova Na het concert kunnen nieuwe leden zich aanmelden.

[De tonen van LUKIC nemen je mee op reis!
[20:15 Middelweg 5
Het kwartet rond de Bosnische zanger/gitarist Mile Lukic speelt bij de Zwaan Cultureel. De muziek is van uitzonderlijke kwaliteit en graaft met Da te nema diep naar de kern van de muziek die rechtstreeks van hart tot hart vloeit. Na een succesvol debuutseizoen komt LUKIC nu met een gloednieuw programma getiteld Da te nema (Als jij er niet was). Da te nema is een afwisselend programma met eigen muziek en parels uit de mediterrane, Balkan- en zigeunermuziek. Luisteren naar de muziek van LUKIC is als een droomvlucht over de meest geliefde landschappen die de wereldmuziek kent. Toegangsprijs: € 15,-, vrienden van de Zwaan Cultureel krijgen € 2,50 korting. Kaartverkoop online, via boekhandel Schuyt of aan de zaal (mits nog beschikbaar). Voor meer informatie en andere voorstellingen zie de website van De Zwaan Cultureel (www.dezwaancultureel.nl).

24 maart 2019

Castricum

[Open Dag Boskinderen Survival en Natuur
[11:00 Johannisweg 2
Open Dag Survival, Natuur en Creativiteits opleiding van Boskinderen "Plezier in de natuur met alle weersomstandigheden" Zaterdag en zondag 23 en 24 maart organiseerd Boskinderen een open dag. Houd jij van de natuur, ben je 7 jaar of ouder dan is deze survival opleiding echt iets voor jou! Je leert onder anderen hoe je veilig met een zakmes kunt werken, vuur te maken, de mooiste hutten te maken, dierensporen herkennen en toe te passen, planten te herkennen en te gebruiken, knutselen met natuur en nog veel meer! Je kan je aanmelden voor de open dag via https://www.pwn.nl/natuur/activiteiten/ of via www.boskinderen.nl Kan je een van deze dagen niet kan je ook nog naar de survival dag komen op 15 maart. Boskinderen organiseert dan een Survival dag in verband met de lerarenstaking.

Castricum

[Mini Matthaus terug in De Oude Keuken
[15:00 Oude Parklaan 117
Op zondag 24 maart om 15.00 vindt in De Oude Keuken een bijzonder concert plaats: de Mini Matthäus. Negen door de wol geverfde zangers van het Mini Matthäusensemble zingen een intieme, solistische versie van Bach's meesterwerk. Deze gestripte Matthäus is de helft korter, maar bevat wel alle donder en bliksem en tranen, en natuurlijk het Erbarme dich en het mooie slotkoor. Na afloop kunt u in De Oude Keuken aanschuiven voor een passievolle dagspecial. De Matthäus in het café Muziek van het prille voorjaar, van de passietijd: overal in het land trekt de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach volle zalen. Om deze krachtige prachtige muziek nog dichter bij de mensen te brengen is zes jaar geleden het Mini Matthäusensemble opgericht. Het ensemble zingt bij voorkeur in volle dorpscafés, kleine theaters en kerkjes. Opnieuw in Castricum Vorig jaar had De Oude Keuken de primeur voor Castricum. En dat was een succes! Daarom brengen op zondag 24 maart de vocalisten van het Mini Matthäusens