Triathlon

27 september 2021 om 19:33

Prima resultaten triathlon-teams RZC

RENKUM - De dames- en heren triathlonteams, onderdeel van de Renkumse- zwem en poloclub RZC keerden afgelopen zondag tevreden en met fraaie bekers terug naar Renkum.

Daarmee sloten de teams hun triathlon-seizoen prima af. In Enschede behaalde het herenteam, uitkomend in de derde divisie en bestaande uit Martijn van der Vis, Christiaan van den Berg, Mark Slotboom en Rob Musters, een derde plaats. Overall sloten zij het seizoen af met een keurige tweede plaats. Door dit resultaat promoveerde het team naar de tweede divisie.

Het damesteam, eveneens uitkomend in de derde divisie, debuteerde dit seizoen in clubverband. Zij behaalden in Enschede een verdienstelijke vierde plaats. ,,Opmerkelijk was, dat wij het enige team waren dat compleet, dus met vier dames finishten", aldus Nicole Voet, een van de teamleden. ,,Dat onderstreept hoe hecht ons team is. Het teamgevoel is zeker ook een basis voor onze goede resultaten." Overall werden de debutanten zelfs derde. ,,Daarom mogen ook wij volgend seizoen in de tweede divisie gaan uitkomen. Ook tevreden gezichten bij het het vierde divisie team. Zij werden overall dertiende. De hard groeiende triatlon-afdeling bestaat nu een aantal jaren. De triathlonsport kan bij RZC op elk niveau worden beoefend. De huidige leden zijn een mooie mix van doorgewinterde triathleten en nieuwkomers. Voor de nieuwe triathleten wordt er door RZC een borstcrawlcursus verzorgd. Dat is veelal een mooi instapmoment om kennis te maken met de sport en met de vereniging.

Voetbal

Verrassende nederlaag SKV, ONA '53 blijft winnen

WAGENINGEN Na een prima voorbereiding, waarin alle drie poulewedstrijden werden gewonnen, verloor SKV het eerste competitieduel, op bezoek bij Stroe met 2-1. Wat dat betreft was de stemming bij ONA '53 na afloop van het uitduel tegen Advendo'57 een stuk vrolijker. De ploeg van trainer Martin Mol keerde met een 3-1 zege terug naar Wageningen.

,,Een zuur begin van de competitie", somberde SKV-trainer Jan Gasbeek. ,,Na onze prima voorbereiding had ik meer van mijn ploeg verwacht. Wij zijn afgetroefd op fysieke strijd en zelf hebben we niet gevoetbald, dat is normaal ons sterke punt. Nu gingen we mee in het spel van onze tegenstander. Door een doelpunt van Jermain Lamers kwamen we op voorsprong, maar binnen 30 seconden lag de gelijkmaker alweer achter onze keeper. En tot overmaat van ramp lieten we ons in de slotminuut van de eerste helft nogmaals verrassen en kijk je ineens tegen een 2-1 achterstand aan. Hoewel we ons na rust wel wat herstelden, slaagden wij er niet meer in de wedstrijd te kantelen."

De grote man bij ONA'53 was aanvaller Kevin van Woerkom. De stoere spits scoorde zelf tweemaal en gaf ook nog eenmaal een assist die tot een treffer van Kay van Kuilenburg leidde.