Airborne Region Verhalenwedstrijd

12 oktober 2021 om 08:10

‘Airborne, op weg naar Vrijheid’

REGIO De vier gemeenten van de Airborne Region (Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum) organiseren samen de Airborne Region-verhalenwedstrijd. De burgemeesters van de Airborne Region, Ahmed Marcouch, René Verhulst, Patricia Hoytink-Roubos en Agnes Schaap vormen samen met Ronnie Weijers (directeur van het Airborne Museum) en schrijver Rob Buiskool de jury van de wedstrijd.

Om je te inspireren heeft de burgemeester van de gemeente Renkum een begin geschreven van een verhaal dat voor hen het thema ‘Airborne, op weg naar Vrijheid’ betekent. “Evi rekt zich uit. Pfff, dat was weer een lange dag. De hele dag achter het scherm vergaderen, wat word je daar moe van. Maar even naar buiten, het is nu nog licht. Evi trekt haar sportschoenen aan en loopt naar het park. Aan het begin van het park staat een nieuwe informatiezuil. Nieuwsgierig stopt ze en leest 'De Perimeter’. ‘De perimeter was een hoefijzervormige verdedigingslinie rondom Oosterbeek, waarin de Britse en Poolse troepen waren teruggedrongen tijdens de Slag om Arnhem'. Haar gedachten dwalen af en ze zit weer in de keuken met haar opa, waar hij haar vertelde over die verschrikkelijke week in september. De week tussen hoop en vrees. Opa vertelde ook over de onderlinge verbondenheid in de buurt, toen ze met z'n allen in de kelder zaten, omdat dat veiliger was. En over de Britse en Poolse militairen, die ze als vrienden binnenhaalden.”

Gebruik dit begin om eigen verhaal over vrijheid te maken. Dat kan traditioneel geschreven zijn, maar ook in de vorm van een tekening, een vlog, mixed media of enige andere vorm. Het kan verzonden worden naar airborneverhalenwedstrijd@gmail.com. De deadline voor inzendingen is 5 mei 2022. De jury selecteert voor 1 juni 2022 de mooiste inzendingen. Met de winnende verhalen wordt een publicatie gemaakt, die bij de start van de Airborne Maand 2022 gepresenteerd wordt. In aanwezigheid van de winnaars uiteraard.