Lezing ontmoetingscentrum

28 september 2021 om 06:44

DOORWERTH In het ontmoetingscentrum Ons Middelpunt aan de Mozartlaan 2 in Doorwerth zullen vanaf oktober iedere eerste woensdagavond van de maand lezingen gehouden worden. De eerste bijeenkomst (onderwerp: de bijen) zal zijn op woensdag 6 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Entree bedraagt 3 euro, inclusief 1 kop koffie of thee. Helaas kan er niet gepind worden.

Holistisch coach

OOSTERBEEK Ondersteunen met licht en energie, dat is wat coach Falk doet vanuit haar praktijk in Oosterbeek. Zij richt zich op balans van hoofd, hart en lichaam. Een burn-out, relatiecrisis of dip: in het totaalpakket van gesprekken, ademen, yoga en reiki is altijd passende ondersteuning te vinden. “Wanneer er balans is tussen hoofd, hart en lichaam kan je alles aan”, aldus Falk. Als holistisch coach zet ze hiervoor reiki, yoga en coaching in.

De crisis, met gevolgen voor iedereen, raakt ook de horeca- en evenementenbranche hard. Falk werd geraakt door de gebroken Syrische restauranthouder bij wie ze een reservering voor haar verjaardag wilde maken en besloot iets te ondernemen: “De komende twee maanden ondersteun ik de horeca euroneutraal. Coaching of even ontspannen tegen betaling van wat gemist kan worden: een maaltijd, bon of wat dan ook.” “Ik noem het euroneutraal ondernemen”, stelt Falk. “Zoals Joris Linssen rondreist en betaalt met een liedje, zo bied ik dit aan voor de horeca. Mensen die geen tekort hebben aan het ruilmiddel geld worden uitgenodigd meer dan het gebruikelijke tarief van 80 euro per uur te delen. En zo maken we met elkaar de balans.” Kijk voor meer informatie op www.selmafalk.nl.

Sociale veiligheid

WAGENINGEN Komt pesten, agressie, seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag niet bij jouw vereniging/stichting voor? En mocht er ooit wel een melding binnenkomen bij het bestuur, weet men dan wat men te doen staat? De kans dat leden van een vereniging of stichting blijven is groter wanneer ze plezier ervaren en zich veilig voelen. Wie wil zich niet veilig voelen, een sociaal veilig klimaat creëren is noodzakelijk. Een bestuur kan daarvoor bepaalde maatregelen treffen, zoals het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon, het naleven van gedragsregels, het screenen van vrijwilligers en aan de hand van een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Tijdens een interactieve inspiratiesessie, die ongeveer twee uur duurt, komen meer informatie en concrete adviezen op tafel waarmee men direct aan de slag kan. Bovendien krijgen de deelnemende verenigingen en stichtingen het aanbod om individueel begeleid te worden, waardoor de vereniging gratis VOG's kan aanvragen. Tevens is er ruimte om eigen ervaringen te delen. Op zaterdag 6 november houdt het Vrijwilligers Centrum Wageningen (VCW), in samenwerking met sportraad Wageningen, twee sessies. Guus Bremer van de Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) is expert op dit gebied en leidt de sessie. 

Aanmelden kan via info@sportraadwageningen.nl.