Op 3 oktober trapt eetcafé Bender af met Blues by Bender. Doelum Live (foto) krijgt ook in oktober invulling..
Op 3 oktober trapt eetcafé Bender af met Blues by Bender. Doelum Live (foto) krijgt ook in oktober invulling.. gertbudding.nl

Onbegrip over coronaregels

27 september 2021 om 19:12

Nog geen halleluja na versoepelingen

RENKUM Ondanks het feit dat er vorige week zaterdag versoepelingen zijn ingegaan, houdt het coronavirus toch nog enige grip op de samenleving. De horeca in het algemeen en clubhuizen in het bijzonder kampen met onbegrip wat betreft de regels. De voetbalclubs RVW (90 jaar) en CHRC (75) konden dit jaar hun jubilea niet vieren. Sinds zaterdag zijn er weer volop mogelijkheden.

Gert Budding

CHRC had op 25 september op het sportveld een grote tent willen plaatsen, maar kreeg zes weken geleden te horen dat erdoor toen de nog geldende regels geen vergunning werd verleend. Paul Leertouwer, CHRC-voorzitter, kreeg met de jubileumcommissie de mogelijkheid, nadat het kabinet enkele weken geleden groen licht gaf, om alsnog het jubileum op die dag te vieren. “Maar de termijn om een groot feest te organiseren was te kort. Ondanks het feit dat er een gedegen draaiboek klaarligt, kun je niet op korte termijn weer alles regelen. Je praat dan over artiesten, speeltoestellen, beveiligers en bijvoorbeeld horeca benodigdheden”, zegt de Renkumse voorzitter, die zijn aandacht nu richt op een nieuwe datum voor het feest. “Dat wordt lastig, de competitie is gestart. We moeten een grote tent op het veld plaatsen voor de ruim 250 leden en genodigden”, vertelt Leertouwer.

Zaterdagmorgen was het meubilair in de ontvangstruimte in het MFC Doelum verdwenen om de coronamaatregelen te waarborgen. Er kan aan de bar, ook door niet-gevaccineerde, een drankje worden besteld en elders genuttigd. In bijvoorbeeld de nabij gelegen ‘de kuil' is daar bijvoorbeeld ruimte voor. Doelum heeft drie horeca ingangen, die bewaken met een QR test is omvangrijk. Manager Astrid de Bondt is duidelijk, zij heeft te weinig personeel. "We kunnen het met drie ingangen in het horecagedeelte gewoon niet voor elkaar krijgen om goed te controleren. Bij voldoende mankracht zouden we het braaf doen. We volgen de NOC*NSF-lijn voor sportkantines.” Ouders kunnen de zwemlessen van hun kroost vanuit de horecagedeelte voorlopig niet meer volgen.