Cursus zelfverdediging en weerbaarheid

27 september 2021 om 20:41

RENKUM Het Sport- en Beweegteam organiseert in samenwerking met Sjabbens Sport & Health een cursus zelfverdediging en weerbaarheid. Deze cursus bestaat uit acht lessen en is speciaal voor jongens en meiden van 8 tot en met 12 jaar uit de gemeente Renkum. Tijdens de cursus leren jongeren om stevig in hun schoenen te staan en anderen te respecteren. De cursus start op woensdag 13 oktober om 17.00 uur bij Sjabbens Sport & Health aan de Bramstreeflandweg 59 in Renkum.

Het doel van de cursus is om op speelse wijze het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van de jongeren te vergroten. Door een grotere weerbaarheid kunnen zij beter reageren op kwetsbare situaties en ongewenste situaties beter inschatten en voorkomen. Tijdens de lessen wordt er getraind op conditie, (reactie)snelheid, balans, kracht, coördinatie en natuurlijk techniek. Deelnemers leren een aanval af te weren of te ontwijken en hoe zij vervolgens de aanvaller onder controle houden of uitschakelen. Ook leren zij hoe zij zichzelf kunnen bevrijden als zij worden vastgegrepen. Kortom gezond, leuk en vergroot het zelfvertrouwen.

Aanmelden voor deze cursus van acht lessen kan via www.sportenbeweegteamrenkum.nl. Deelname aan de cursus kost 15 euro. Dit bedrag kan worden betaald voor aanvang van de eerste les. Voor kinderen met een Gelrepas is deelname gratis. Neem voor meer informatie contact op met Tim van Guilik via 06-51951485 of t.van.guilik@renkum.nl.

Grote Clubactie

RENKUM Afgelopen zaterdag zijn er tien verenigingen uit Renkum gestart met de verkoop van loten voor hun club. Een lot kost 3 euro per stuk, waarvan maar liefst 80 procent naar de club gaat. De Grote Clubactie is al bijna 50 jaar de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven en biedt een laagdrempelige manier om ook verenigingen in Renkum een steuntje in de rug te geven.

De kracht van de Grote Clubactie is het enthousiasme waarmee kinderen voor hun club langs de deur gaan. Maar ook de Grote Clubactie gaat mee met de tijd. Als koper koop je direct een lot aan de deur door de QR-code te scannen. Leden kunnen nu ook eenvoudig hun persoonlijke verkooplink delen via WhatsApp en social media. 

Directeur Frank Molkenboer: “Door het enthousiasme van al die leden die weer de straat op gaan om loten te verkopen voor hun club én de kans die je als lotenkoper maakt op één van de ruim 330.000 prijzen, zouden we dit jaar wel eens de magische grens van 10 miljoen euro kunnen halen.” Dit jaar doen in de gemeente Renkum de volgende clubs mee: Gymnastiekvereniging ODIO, OVC'85, Mixed Hockey Club Oosterbeek, Verkenners Schoonoord (Opv-Schoonoord), Zeekadetkorps Willem Ruys, korfbalvereniging DKOD, Heelsums Harmonie, carnavalsvereniging De Dolle Instuivers, VV CHRC en C.V.V. Redichem.