Lotte van den Berg is supertrots op 'haar' nieuwe sportschool: 'Pegasus'. 'Hiermee is mijn grote droom uitgekomen'
Lotte van den Berg is supertrots op 'haar' nieuwe sportschool: 'Pegasus'. 'Hiermee is mijn grote droom uitgekomen' Dick Martens

'Met Pegasus is mijn grote droom uitgekomen'

31 oktober 2021 om 19:21

Lotte van den Berg: 'Ik heb het gewoon geflikt' 

OOSTERBEEK Natuurlijk is de coronatijd voor iedereen een tijd, die het liefst zo snel mogelijk achtergelaten dient te worden. Toch borrelden er in die vervelende tijd ook nieuwe ideeën op, ideeën die zelfs uitmonden in dromen die uitkomen. De Oosterbeekse Lotte van den Berg kan daarover meepraten, gepassioneerd meepraten zelfs. Fysieke tegenslag zette haar aan tot sportieve revalidatie, ze ging gewichtheffen, bereikte de wereldtop, maar ontwikkelde zich ook op het gebied van training en voeding. Maar daarmee was haar ultieme droom nog niet helemaal verwezenlijkt. Sinds zaterdag 30 oktober is het echter geen droom meer, want op die dag opende 'haar' Pegasus Functional Fitness de deuren.


In maart 2020, net voor de coronapandemie de wereld op zijn kop zette, kreeg Van den Berg nog een medaille omgehangen als Nederlands kampioene gewichtheffen bij de Masters 40+ (-71 kg). Maar het was ook een moment om een orthopeed te bezoeken om haar gewrichtsklachten te laten onderzoeken. De diagnose ‘behoorlijke artrose in diverse gewrichten’ was duidelijk. ,,Hoewel ik er prima mee kan leven, was wel duidelijk, dat het gewichtheffen over was. Ik ben mij vervolgens volledig gaan focussen op het geven van personal trainingen via LOT, mijn eigen bedrijf. Dat ben ik in mijn tuin gaan doen, dat sloeg aan, er kwamen steeds meer mensen, waarvoor ik steeds meer materialen kocht. Op het laatst stond er echt een tent van zes bij vier meter, een soort ‘mini-gym’. Toen mijmerden Glenn, mijn man en ik, hoe tof het zou zijn, als wij een eigen pand zouden hebben. We zijn gaan zoeken en via een vriend werden we getipt dat dit pand (aan de Laurens Jansz Costerstraat 5 in Arnhem) vrijkwam. Hier zat ooit CrossFit Arnhem, daar waar ik zelf mijn eerste lessen heb gevolgd. Dan is de cirkel nu rond. We zijn hard aan de slag gegaan, veel zelf gedaan, nieuwe materialen aangeschaft en dat volgens een businessplan, dat ik al had gemaakt. Compleet met een doelgroep- en concurrentenanalyse. Ik combineer Pegasus nog wel met mijn parttime baan bij de Reclassering. Bewust. Ik heb die andere werkomgeving ook nodig."


Ze wilde zich met 'haar' Pegasus onderscheiden. ,,Dat hebben we gedaan door hoe we eruitzien en ook met een link naar Airborne en de Slag om Arnhem. Ook de naam Pegasus en de kleuren in het logo, maroonrood en lichtblauw refereren daaraan. Mijn man is marinier en vanuit defensie hebben we ook 'een Hero Workout Kalender'. Een grensverleggende work-out om een overleden held te eren." Maar ook Van den Bergs eigen levensverhaal spreekt aan. ,,In 2010, op mijn 32e, kreeg ik een herseninfarct en was rechtszijdig verlamd. In eerste instantie leek het alsof ik niet veel meer kon. Ik ben gaan denken in mogelijkheden, ben gaan gewichtheffen en werd driemaal Nederlands kampioen. In 2018 heb ik zilver behaald op het EK, in 2019 goud en werd ik zevende op het WK. Ondertussen werd ik voedingsdeskundige met een specialisatie in de sportvoeding. Ook ben ik inmiddels geschoold als Lifecoach. En nu 'mijn' Pegasus. Ja, ik heb het gewoon geflikt. Trots en nu door!"