Duurzame streekwaren bestellen kan nu ook in Renkum
Duurzame streekwaren bestellen kan nu ook in Renkum StreekWaar

StreekWaar opent afhaallocatie

1 november 2021 om 21:20

RENKUM Op woensdag 10 november opent StreekWaar haar nieuwe afhaallocatie voor boodschappen in Renkum. Vanaf 16:00 zijn alle inwoners van de gemeente welkom om de feestelijke opening bij te wonen in Woon- en Tuinwinkel Loenen. Joa Maouche, wethouder klimaat en duurzaamheid, geeft om 16:30 het startsein.


StreekWaar is de pasopgerichte vereniging van lokale producenten, cateraars en winkels. Zij bieden duurzame en lokaal geproduceerde waren aan, onder andere op de zaterdagmarkt in Wageningen en via de webshop.

Die online winkel is in Wageningen al langer in bedrijf. ‘Hartstikke fijn dat het werkt’ vindt Klarien Klingen, één van de initiatiefnemers. ‘Maar we willen onze producten ook graag in Renkum aanbieden’. Woon- en Tuinwinkel Loenen vond dit een goed idee en bood ruimte aan voor een afhaallocatie.

Het productaanbod van StreekWaar varieert wekelijks al naar gelang het seizoen, de oogst en de productie. Een greep uit het assortiment: brood, groenten, zuurkool, bonenburgers, kaas, jam en oesterzwammen. Klanten kunnen tot maandagavond 19:00 hun boodschappen bestellen. Woensdagmiddag tussen 13:00 en 18:00 staan de boodschappen klaar om opgehaald te worden.


Op woensdag 10 november opent StreekWaar de afhaallocatie in Renkum. Iedereen is welkom vanaf 16:00 in Woon- en Tuinwinkel Loenen (Groeneweg 76), Esther Kuiler en Pauline Martel van de Ommuurde Tuin vertellen over hun betrokkenheid en ervaringen als leden van StreekWaar. Om 16:30 opent wethouder Maouche de afhaallocatie en na afloop is er een borrel. 


Kijk voor meer informatie over de webshop en om te bestellen op www.streekwaar.nl/shop