Militaire oefening

1 november 2021 om 19:38

REGIO Tot en met woensdag 10 november vindt er een militaire oefening plaats in de gemeente. De oefening wordt gehouden in het kader van training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. 


Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen zich met pantservoertuigen en te voet gaan verplaatsen en tussendoor een aantal opdrachten uitvoeren. De essentie van deze oefening is om de commandanten te trainen in besluitvaardigheid, zodat zij op het juiste moment de juiste beslissingen kunnen nemen. De verplaatsingen zullen van het ene militaire oefenterrein naar het andere gaan. 


Het is goed mogelijk dat in de tussengelegen gemeenten haltgehouden wordt en er een herbevoorrading of een verkenning plaatsvindt. Ook kan het zijn dat er kleine scenario's worden getraind, eventueel met een denkbeeldige vijand. Waar en wanneer dit plaatsvindt is afhankelijk van de beslissingen die de commandanten nemen en naargelang het verloop van deze oefening. Er wordt geen gebruikgemaakt van (oefen)munitie op Niet Militair Terrein. Men zal hierbij het doorgaande verkeer niet hinderen.


De landmacht doet er alles aan om overlast te voorkomen. Heeft u een klacht? Kijk op www.defensie.nl/onderwerpen/klachten-en-schadeclaims..

Wandelgroep

RENKUM Houdt u van wandelen in uw eigen omgeving, maar doet u dit liever niet alleen? En wandelt u graag tussen de 10 en 15 kilometer in de verschillende dorpen? Kom dan naar de informatiebijeenkomst voor een nieuwe wandelgroep op donderdag 18 november om 10.30 uur in Doelum aan de Hogenkampseweg 45 in Renkum.


Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan bij buurtsportcoach Gaia van Deursen via 06-51639430 of g.van.deursen@renkum.nl.