Toch geen Sinterklaasintocht

1 november 2021 om 20:57

RENKUM De intocht van Sinterklaas aan de Veerstoep in Renkum gaat niet door. Dat kreeg de organisatie Stichting Sint in Renkum deze week van burgemeester Agnes Schaap te horen. “Een traditionele intocht van Sinterklaas mag alleen als er sprake is van een doorstroomlocatie.

En dat is niet het geval aan de Rijn, met een grote menigte. En dat geldt bovendien ook voor het discofeest op het dorpsplein”, zegt Peter van Dam van de organisatie, die evenals vorig jaar weer plan B uit de kast moet halen. “Concreet houdt dat in dat we ook dit jaar weer het Sinterklaasfeest in Doelum houden”, zegt Van Dam, alias de Goedheiligman. Dat vindt plaats op 5 december. 


“We moeten nu nog even afwachten of we één of twee voorstellingen geven. Dat heeft te maken hoeveel kinderen er zich aanmelden. Dat feest gaat in ieder geval door, het zijn tenslotte kinderen.” De stichting pakt opnieuw groots uit op die dag. Vorig jaar filmde Thijs Aardema de eenzame intocht aan de Rijn, nu zijn er diverse optredens, een toneelstukje, zang en dans. “Het wordt eigenlijk een soort circusact.” 

Kijk voor meer informatie op de website.


w https://www.sinterklaasinrenkum.nl/


Expo 'Synoniemen' 

RENKUM Op zaterdagen en zondagen van 6 tot en met 21 november is in KAPELexpo in Renkum het werk van Freek Stoelwinder te zien. Hierin staat de mens centraal. "Altijd ben ik ermee bezig en het laat me nooit los". De dansende mens is een inspiratiebron en zijn ideeën om steeds nieuwe vormen te zoeken om het juiste beeld te creëren blijven zich ontwikkelen. 

Na een periode waarin stalen wandobjecten centraal stonden is de kunstenaar nu bezig met meer ruimtelijk werk in 'platte beelden'. "Ik ben verslaafd, een gezonde verslaving, aan de mens. Ik kan niet anders", aldus Freek Stoelwinder. Naast wandobjecten zijn er tekeningen, bronzen en meer te zien.

KAPELexpo, in de kapel van het voormalig klooster Sancta Maria aan de Utrechtseweg 131 in Renkum. De toegang en parkeren zijn gratis.

Kijk voor meer informatie op https://www.facebook.com/kapelexpo/

Kinderlintjes 2021

RENKUM Rond 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, reikt kinderburgemeester Aline Huijgen kinderlintjes uit in de gemeente, samen met burgemeester Agnes Schaap.

Het is nog mogelijk om iemand voor te dragen voor een lintje, dit kan tot 8 november. Kent u iemand tot 18 jaar die iets heel bijzonders doet? Voor (groot)ouders, familie, vrienden, de buurt, de wijk, een vereniging of de wereld? 


Kijk voor het aanmeldformulier en voor meer informatie op www.renkum.nl/kinderlintjes of bel naar 026-3348111.