Een paar uur voor de wedstrijd neemt Duno voorzitter Richard Vacquier Droop de namen op het wedstrijdformulier nog eens door.  Hij wordt gecorrigeerd door de vader van verdediger Kerem Cifci.
Een paar uur voor de wedstrijd neemt Duno voorzitter Richard Vacquier Droop de namen op het wedstrijdformulier nog eens door. Hij wordt gecorrigeerd door de vader van verdediger Kerem Cifci. gertbudding.nl

Duno speelt gelijk

1 november 2021 om 20:28

DOORWERTH Tijdens het treffen tegen Achilles Veen blijft Vacquier Droop hardnekkig op zijn vertrouwde plekje in de deuropening van het clubhuis. Hij kan dan snel bij de microfoon als er gescoord of gewisseld wordt. Zijn aandacht gaat tijdens het treffen uit naar clubtopscorer Arthur Gatsjatrian. Als de spits scoort galmt het over het sportpark De Waaijenberg, ‘doelpuntermaker….. Gats-jaaa-triaaaan’, tot vermaak van de toeschouwers die een middelmatige feitelijk verplichte voetbalshow zagen.

Gert Budding

Achilles Veen, nummer twaalf op de ranglijst met slechts zeven punten, had voor Duno, een stevige plek in de middenmoot met twaalf punten, een abc’tje moeten worden. Oefenmeester Anoush Dastgir had zijn troepen stevig geïnstrueerd, gewaarschuwd om het lager geplaatste Achilles niet te onderschatten. Elke ploeg in de hoofdklasse A kan gericht tegen een bal trappen en voor een stunt zorgen. Nadat Arthus Gatsjatrian de openingstreffer had gescoord, werd het in de slotfase erg spannend. Duno doelman Patrick ter Mate redde een paar keer erg goed, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven: 1-1.

Direct een rechtse hoek uitdelen, luidde het parool. Achilles snel op de knieën krijgen. Het tromgeroffel van supporter Rick werd echter gedempt door een doelpunt van de bezoekers. Duno had voor het treffen tegen Achilles pas elf keer gescoord en kreeg acht tegentreffers. Dat is een sterke balans voor de middenmoot. Op het sportpark De Waaijenberg vraagt men zich hardop af wat er gebeurt als de fusie een feit wordt en naar Heelsum verhuist. Blijft de club uit Doorwerth hoofdklasse spelen of stopt hoofdsponsor Duno Air en sluit Duno zich gewillig aan met het laagste niveau, vierde klasse, zaterdagvoetbal, angstvallig achter gesloten deuren.