Lezing over paddenstoelen

2 november 2021 om 08:10

DOORWERTH Paddenstoeldeskundige Aad Termorshuizen, consultant plantenziekten en bodemgezondheid, zal in het ontmoetingscentrum Ons Middelpunt aan de Mozartlaan 2 in Doorwerth op woensdag 3 november van 19.30 tot 21.30 uur een lezing geven over de wondere wereld van de paddenstoelen. Entree kost 3 euro, inclusief een kop koffie of thee. Helaas kan er niet gepind worden.


Koffieconcert

WAGENINGEN Op zondag 7 november van 11.00 tot 13.00 uur geeft Accordeonvereniging Oosterbeek AVO na bijna twee jaar van stilte weer een Koffieconcert. Het wordt weer een gevarieerd programma met voor elk wat wils, in Zalencentrum Lebret aan de Lebretweg 51 in Oosterbeek. Entree kost 7,50 euro. Het eerste kopje koffie is gratis.


Kijk voor meer informatie op www.accordeonverenigingoosterbeek.nl

Cursus Digisterker

OOSTERBEEK Vindt u het lastig om met de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Om online werk te zoeken bij het UWV? Of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Volg dan de cursus Digisterker bij de Bibliotheek. In deze cursus leert u uw weg te vinden op websites van de overheid. Ook leert u hoe u een DigiD aanvraagt en gebruikt.


De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2 uur en begint op dinsdag 9 november van 10.00 tot 12.00 uur. De cursus is gratis en vindt plaats in de Bibliotheek Oosterbeek aan de Generaal Urquhartlaan 1. 


Neem voor meer informatie en om aan te melden contact op via 06-10139493 of info@bibliotheekveluwezoom.nl.


Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekveluwezoom.nl.

Rechtswinkel Renkum 15 jaar jong

OOSTERBEEK De Stichting Rechtswinkel Renkum werd op 31 oktober 2006 opgericht en heeft dit op zondag 31 oktober 2021 gevierd et een bescheiden receptie. In die vijftien jaar is het aantal klanten, het aantal hulpvragen, maar gelukkig ook het aantal vrijwilligers sterk gegroeid. In nauwe samenwerking met de Gemeente Renkum en waar nodig met andere organisaties helpt de Rechtswinkel Renkum mensen met problemen op gebied van recht, administratie, financiële organisatie en belastingen. De gemeente steunt de Rechtswinkel met een jaarlijkse subsidie. Daarnaast ontvangt de Rechtswinkel af en toe giften van derden, door de vrijwilligers werd afgezien van een groot deel van de vergoeding voor hun werkzaamheden.

Spreekuur: Elke dinsdag van 11.30 tot 12.00 uur in de Bibliotheek te Oosterbeek en elke woensdag van 11.30 – 12.00 uur in Het Huis van Renkum, Europalaan 8, Renkum.

Kijk voor meer informatie op www.rechtswinkelrenkum.nl