Middenveldregisseur Marvin van den Born speelde zijn 248e wedstrijd voor WAVV.
Middenveldregisseur Marvin van den Born speelde zijn 248e wedstrijd voor WAVV. Dick Martens

WAVV wervelt langs arm Wodanseck

26 september 2021 om 18:21

Marvin van den Born op weg naar 250e WAVV-duel

WAGENINGEN – WAVV is de competitie prima begonnen. De ploeg van trainer Moslin Adnane ‘wervelde’ in het thuisduel met laagvlieger Wodanseck. Na al bij rust een geruststellende 4-0 voorsprong te hebben genomen, werd het uiteindelijk maar liefst 9-0. ,,Een prima uitslag om mee te beginnen”, vond Adnane. ,,En bovendien paste de 10-0 niet eens op het scorebord.

Dick Martens

Ook routinier en middenveldregisseur Marvin van de Born (31), doelpuntenmaker en regisseur op het middenveld, was tevreden. Fris gedoucht en goed gehumeurd blikt hij terug op de prima seizoenstart. ,,Een prima wedstrijd van ons, tegen een tegenstander die hier niet kwam om alleen maar te verdedigen. We begonnen natuurlijk prima. Binnen 10 minuten stond de 2-0 (doelpunten van Davey Jansen) al op het scorebord en dan is de wedstrijd eigenlijk al gelopen. In die fase werden we wel wat slordig en ontsnapten we misschien wel aan een rode kaart. Gelukkig trok de scheidsrechter geel na de overtreding van Glenn (Gerritsen), die een doorgebroken Wodanseck-aanvaller neerlegde.” Het was Van den Born zelf die vervolgens de 3-0 aantekende en bepaalde Lars Dolphijn de ruststand op 4-0.

,,Na rust zijn wij lekker door blijven gaan", vervolgt Van den Born, die samen met aanvoerder Luc Dolphijn destijds als enige selectiespelers overstapten naar het 'zaterdagteam'. ,,En scoorden we ook nog eens mooie goals. Wij zijn echt een vriendenteam, een mooie mix van routiniers en jeugdige talenten, die voor elkaar willen werken en elkaar ook de doelpunten gunnen. Daarom ben ik ook bij WAVV gebleven, ik luisterde naar mijn gevoel en niet naar de portemonnee en bovendien wilde ik minimaal 250 wedstrijden voor WAVV gespeeld hebben. Vandaag was het mijn 248e, dus ik ben al op de goede weg.” Op de goede weg is ook aanvalsleider Jansen, die zich als doel heeft gesteld om topscorer te gaan worden. ,,Dat wij kampioen worden is het allerbelangrijkste natuurlijk. Gaat ons dat lukken, dan kom ik ook veel in scoringspositie, het is dan aan mij om zoveel mogelijk goals mee te pakken. Vandaag is dat in ieder geval aardig gelukt.” In het tweede bedrijf voerde Jansen zijn productie op naar vier treffers, terwijl ook invaller Sem de Leeuw (2) een behoorlijke duit in het zakje deed en was het de speersnelle Mike van Schaik die zijn prima wedstrijd met de negende Wageningse treffer bekroonde.

,,Een lekker begin", vond ook de winnende trainer. ,,Natuurlijk was het ook een tegenstander, die wij met dubbele cijfers hadden moeten verslaan, maar het dan ook nog doen is een tweede. Maar buiten een periode vlak voor rust, toen we wat slordig waren, ben ik zeker tevreden. We hebben fraaie aanvallen via de zijkanten laten zien, zoals ook de afspraak was. Bovendien kon ik na rust ook nog wat wisselingen doorvoeren, die ook nog eens bijdroegen aan de score. Deze uitslag maakt bovendien de groep nog hechter dan die al is. Zij gaan voor elkaar door het vuur, dan is het voor mij als trainer echt genieten. Nu is het zaak deze vorm ook door te trekken."