gebreide dwergen
gebreide dwergen Neel Hennevelt

Financiën op orde

27 september 2021 om 18:36

WAGENINGEN Het college van B en W heeft de concept-programmabegroting 2022-2025 opgesteld en aan de raad aangeboden. Deze begroting is gebaseerd op de Kadernota 2021 en bevat daarmee de vertaling van de doelen en ambities zoals opgesteld in ‘De Nieuwe Toekomst’. Hiermee gaat het college van B en W de laatste periode in van zijn bestuurstermijn. Wethouder financiën Maud Hulshof: “Wij zien dat we door het traject ‘De Nieuwe Toekomst’ en mede door de compensatie van het Rijk voor de uitgaven in de jeugdzorg een sluitende begroting kunnen aanbieden. Daarnaast gaat de onroerende zaak belasting niet omhoog en is er ruimte voor nieuwe investeringen in de komende twee jaar. Ook ontstaat er ruimte om taken die we maar heel beperkt konden oppakken weer te gaan uitvoeren zoals wenselijk. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van de binnenstad. In deze begroting heeft ook de nieuwe raad straks bovendien weer de gelegenheid om eigen keuzes te maken.” Het college stelt voor het komende jaar verder te werken aan het herstel na de coronacrisis, het verminderen van sociale ongelijkheid, het verbeteren van klimaat en duurzaamheid en de meerwaarde van groen. De gemeenteraad behandelt de programmabegroting naar verwachting op 12 oktober (rondetafelgesprek), 25 oktober (opiniegesprek) en 8 november (besluitvorming). De concept-programmabegroting 2022-2025 is te raadplegen via www.wageningen.begrotingsapp.nl/programmabegroting-2022.


Breicafé Wageningen

WAGENINGEN In de herfst valt er heel wat werk te verzetten voor dwergen en kabouters. Men breit deze op dinsdag 5 oktober van 20.00 tot 22.00 uur op het terras van Loburg aan de Molenstraat 6 of woensdag 6 oktober van 14.00 tot 16.00 uur bij THUIS aan de Stationsstraat 32. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/breicafe.wageningen..

Speelgoed- en kinderkledingbeurs 

WAGENINGEN Op zaterdag 9 oktober gaan de deuren van de Nijenoord en Johan Frisoschool (Wageningen Noord-West) weer open voor de speelgoed- en kinderkledingbeurs. Deze beurs is voor iedereen, men kan er speelgoed en kinderkleding verkopen en kopen. Kijk voor meer informatie over de verkoop, koop, openingstijden en coronaregels op www.kledingbeurs-wageningennw.jouwweb.nl.

NWG hervat lezingen

WAGENINGEN Het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Wageningen (NWG) hervat haar traditionele lezingencyclus op dinsdag 5 oktober in de prachtig gerestaureerde Grote Kerk op Markt 1. Het Forum-gebouw, waar de lezingen normaal plaatsvinden, is door de covid-regels van de universiteit nog niet toegankelijk. Stikstofprofessor Wim de Vries gaat alles vertellen over de stikstofproblematiek. De lezing begint om 19.45 uur en is voor leden en niet-leden vrij toegankelijk. Wel dient men de QR-code en ID bij binnenkomst te tonen. Informatie over de lezing is te vinden op de www.nwgwageningen.nl.