KV Wageningen neemt revanche op Oost Arnhem

27 september 2021 om 17:26

WAGENINGEN Wageningen heeft vorige week in de returnwedstrijd tegen Oost Arnhem laten zien dat de grote nederlaag anderhalve week geleden echt een vergissing was. Met een flinke dosis inzet en zelfvertrouwen traden zij tegen Oost Arnhem aan op het Binnenveld, waar opnieuw veel toeschouwers aanwezig waren. Aanvoerder Steven Landman, net vader geworden, moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

De eerste helft kwam Wageningen qua scoren langzaam uit de startblokken. De gasten namen de leiding, maar Wageningen zette dit meteen recht. Daarna waren het de Arnhemmers die steeds de leiding namen. Wageningen bleef echter in het spoor en het lukte zelfs met een 10-10 stand de rust in te gaan.

De tweede helft was heel lang ontzettend spannend. Al na één minuut nam Wageningen voor het eerst de leiding via Jeroen Hukema, maar met een stip werd de stand weer gelijk getrokken. Onder groot enthousiasme van de Wageningse aanhang liep de thuisploeg langzaam uit. Nog éénmaal kwam Oost Arnhem tot de aansluitingstreffer, maar met doelpunten van Saskia van der Zee en Nena Ellermeijer (2x) had Oost Arnhem definitief het nakijken.

Opstelling en doelpunten. Aanval: Wouter ter Maaten (7x), Jeroen Hukema (4x), Xanne Ketelaar, Saskia van der Zee (2x). Verdediging: Tim Dekker (2x), Pim Steenbergen, Jiske van Brenk (2x), Nena Ellermeijer (5x).