Afbeelding

STW bij de SAM School Olympiade 2021

27 september 2021 om 17:34

WAGENINGEN Een jaarlijks terugkerend evenement is SAM School/Junior Olympiade en is dé sportdag voor basisscholen binnen de gemeente Wageningen. Gezien de ontwikkelingen rondom het corona irus heeft de organisatie besloten de opzet dit jaar aan te passen. Zo werden de sporten dicht bij de scholen gegeven. Dus geen vervoersbewegingen meer, maar helaas ook minder keuze met welke sport je zou willen kennismaken.

Door Rudolf Barkhuijsen

De groepen 6, 7 en 8 van de basisschool SBO de Dijk mochten op donderdag 16 september kennismaken met Thymos (atletiek), Pluto (basketbal) en STW (skeeleren). Dankzij sponsor Dick Nap uit Ede had de organisatie de beschikking over een aanhangwagen gevuld met skeelers in alle maten, helmen, elleboogbeschermers, hand-polsbeschermers en kniebeschermers. Hiermee werd vallen zelfs leuk. Een gekneusde vinger was het enige incident op het geasfalteerde basketbalplein van het Margriet Plantsoen.

Aan het einde van de clinic was er een klein wedstrijdje in groepsverband. Sommige kinderen gaven aan dat ze dit de gehele dag wel wilden doen of minstens iedere dag. Na een uurtje hard werken mochten de skeelers weer uit, werd er nog een groepsfoto gemaakt en werd er een STW-folder meegegeven. Binnenkort starten de ijstrainingen voor de jeugd weer. Liefhebbers kunnen de informatie vinden op www.stw-site.nl.