Afbeelding

Winnaars Groei&Bloei tuinkeuring

5 november 2021 om 10:49 Overig

WAGENINGEN Glunderende gezichten van de prijswinnaars van de Groei&Bloei tuinkeuring in Wageningen. Eén voor één ontvingen de trotse prijswinnaars van zeer uiteenlopende voortuinen, balkons, buurttuinen en stoeptuinen het certificaat en de ‘goodiebag’ met allerhande tuinspullen van lokale tuincentra. 

Burgemeester Floor Vermeulen, zoon van een Boskoopse boomkweker, overhandigde de certificaten. Hij woont sinds kort in Wageningen en wil zijn achtertuin nog inrichten. Hij meldde gewacht te hebben tot deze avond om inspiratie op te doen. Wat gelukt is meldde hij. 

Eerst een leerzame lezing over het met een bacteriemengsel fermenteren van groente- en tuinafval, toen de inspirerende beelden die getoond werden van de winnende buurt- en stoeptuinen en balkons. Als klap op de vuurpijl ontving hij van Greet Steenhuis, voorzitster van de Groei&Bloei afdeling, de Groei&Bloei special ‘Beginnerstuin’. 

Groei&Bloei Wageningen organiseert vele activiteiten. Op woensdag 24 november vindt vanaf 19.30 uur de workshop ‘Zaden schonen plaats’, met de treffende titel ‘Leer het kaf van het koren scheiden’. 

Kijk voor meer informatie op www.wageningen.groei.nl.