Live Opera en Ballet in Heerenstraat Theater

1 november 2021 om 09:39

WAGENINGEN Vanaf begin december vertoont het Heerenstraat Theater weer live opera's en balletten op het grote scherm, rechtstreeks vanuit The Royal Opera House. Meer dan anderhalf jaar was het door de corona-pandemie niet mogelijk om live optredens te verzorgen in Londen. Nu zowel de beperkingen in de Engels hoofdstad als in Wageningen zijn opgeheven kan er weer een satellietverbinding tot stand worden gebracht om te genieten van internationaal opera en ballet van topkwaliteit op fietsafstand.

Door de hoge kwaliteit van deze satellietverbinding vanuit Londen kan het Heerenstraat Theater de opera's en balletten vanuit The Royal Opera House in Londen vertonen in kristalhelder high-definition beeld en geluid. Bezoekers ervaren een bezoek aan het Wageningse filmtheater alsof zij in Londen op de eerste rij zitten. Door de professionele regie wordt elk detail prachtig in beeld gebracht. Ook dit jaar zijn alle opera's vanuit The Royal Opera House voorzien van Nederlandse ondertiteling. Alle live voorstellingen worden vertoond in de zaal op de begane grond

Nog voor het einde van het jaar voert The Royal Opera House twee grote en bekende titels op. De eerste opvoering op 9 december is één van de meest opgevoerde balletten ter wereld: De Notenkraker in choreografie van Lev Ivanov op de betoverende klanken van Tsjaikovski.  

De eerste live-opera op 15 december is een romance, een tragedie en thriller in één. Tosca is een reis naar het 19e-eeuwse Rome van Puccini. Het is een wereldberoemde en gepassioneerde opera die in de romantische wereld van schilder Cavaradossi en zijn sensuele minnares Tosca, waar kwaadaardigheide hoofdagent baron Scarpia zijn intrede doet. De afloop is dodelijk. Elena Stikina, Bryan Hymel en Alexey Markov brengen een van de meest geliefde opera's in het repertoire van de Royal Opera tot leven in deze productie van Jonathan Kent.

w www.heerenstraattheater.nl