1 november 2021 om 11:18

Lezing Rob Barnhoorn

WAGENINGEN Op zondag 7 november om 15.00 uur vindt er een lezing plaats over Taalkunstenaar Marten Toonder. Hij is bekend van zijn verhalen over Tom Poes en Heer Bommel en deze stripfiguren zijn dit jaar weer helemaal terug in de belangstelling door de Kinderpostzegels.

Toonder was behalve een begenadigd tekenaar ook een ware taalkunstenaar, die vele nieuwe woorden verzon. Zo kent bijvoorbeeld iedere Nederlander het woord 'minkukel' en de uitdrukking 'kommer en kwel'. Deze en andere creatieve vondsten zullen deze middag aan bod komen tijdens een interactief programma. Een lezing voor taalliefhebbers, waarbij de wendbaarheid van het Nederlands in handen van een echte taalkunstenaar centraal staat.

Spreker is Rob Barnhoorn, auteur van ‘Taal en wereld van de Bommelsaga’, een tweeluik met veel aandacht voor Toonder als virtuoos taalgebruiker. De lezing vindt plaats bij IMAGINE aan de Bergstraat 26 in Wageningen. De toegang is gratis, er zal om een QR-code worden gevraagd. Er is plaats voor maximaal 15 personen.

Kijk voor meer informatie op de website.

w https://www.taalmuziek.nl/