Voetbal

1 november 2021 om 20:04

Dubbele gevoelens bij ONA-trainer Martin Mol

WAGENINGEN Voor ONA’53-trainer Martin Mol werd het duel bij Terschuurse Boys er een met tegenstellingen. Voor de wedstrijd mocht hij felicitaties van spelers, bestuursleden en supporters in ontvangst nemen. Niet alleen Mol zelf, maar ook zij waren blij met de contractverlenging, die op vrijdag beklonken was. Maar ruim anderhalf uur later overheerste toch de mineurstemming na het vrij kansloze 3-1 nederlaag op Sportpark Overbeek.

,,Binnen twintig minuten keken we al tegen een 2-0 achterstand aan”, aldus Mol teleurgesteld. ,,En als je denkt dat in de rust nog te kunnen bijsturen, valt in de 45e minuut ook de 3-0 nog eens. Dan ben je eigenlijk al kansloos. Het was met vorige week vergeleken (7-0 winst bij Zwart Wit ’63) een verschil van dag en nacht. Ook strijd is een onderdeel van het voetbalspel, ik vind het zelfs een eerste vereiste. Voor rust was zwaar onvoldoend, na rust speelden we prima, maar konden we de boel niet meer repareren. Maar dit is weer een leermomentje. Volgende week, als we Rood Wit ’58 op bezoek krijgen, is het weer: ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’.

Punt voor SKV

WAGENINGEN ,, Als collectief hebben we prima gespeeld”, aldus SKV-trainer Jan Gaasbeek na de puntendeling met AGOVV.  ,,Vooral verdedigend stond het goed, we hebben praktisch geen kans weggegeven. AGOVV heeft een ‘lepe ploeg’, met veel jongens met hoofdklasse-ervaring. Toch hadden zij veel moeite met onze speelwijze en werden daardoor gedwongen ‘de lange bal’ te spelen.”

Bij rust was het nog 0-0, maar Berry van de Poll zette zijn ploeg na rust op voorsprong (0-1). ,,Daarna controleerden wij de wedstrijd. Maar 1-0 blijft, als wij er niet in slagen die voorsprong uit te bouwen, een gevaarlijke stand. Helaas kwam AGOVV tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. Toch hadden wij de wedstrijd kunnen winnen, want in de slotfase kregen Ruben Rip en Bart Silvius nog drie opgelegde kansen. Daar moet je er minimaal een van maken. Doe je dat, dan pak je die drie punten."

Dammen

WSDV doet goede zaken

Dankzij een zwaarbevochten 12-8 zege op DES Lunteren heeft WSDV zichzelf weer wat lucht verschaft. De Wageningse damelite heeft nu drie teams onder zich en dat is aan het einde voldoende voor prolongatie van het ereklasserschap. Opvallendste feiten: wéér geen overwinning van kopman Jan Groenendijk, de knappe remise van Robert-Jan van Steenbergen op DES-kopman Henk Klarenbeek en eindelijk succes voor wereldkampioen Alexander Schwarzman..