In het duel met Wodanseck zet Nino Jansen WVV Wageningen op 2-0.
In het duel met Wodanseck zet Nino Jansen WVV Wageningen op 2-0. Nico Kneepkens

Wageningen, WAVV en GVC winnen

31 oktober 2021 om 19:32

Marvin van den Born speelt 250e duel voor WAVV

WAGENINGEN Koploper in de 4e klasse B, WAVV, maakte ook in het vijfde duel geen fout. Op Sportpark Ketwich Verschuur pakten de volgelingen van trainer Moslin Adnane weer de volle winst. Tegen het bezoekende sv DFS werd het na een ruststand van 1-0 uiteindelijk 3-0 voor de thuisploeg. De wedstrijd had ook nog een bijzonder tintje, want ‘kind van de club’, middenvelder Marvin van de Born speelde maar liefst zijn 250e wedstrijd in het rood-groene shirt. Een fraai spandoek bij de entree en een ingelijst shirt met rugnummer ‘250’, waren voor Van den Born fraaie en tastbare herinneringen. Ook stadgenoot WVV Wageningen kon drie punten bijschrijven, met eveneens een 3-0 overwinning op Wodanseck. GVC versloeg het bezoekende Ede/Victoria met 1-0.

Dick Martens

,,Het was een leuke wedstrijd”, blikt WAVV-trainer Adnane terug op het jubileumduel. ,,DFS vond ik een goede ploeg, ook een ploeg die wilde voetballen en zich niet terugtrok in de verdediging. Zeker voor rust was het een open wedstrijd, met kansen voor beide ploegen. Het bleef lang 0-0, maar dat was zeker de verdienste van onze keeper, Luuc Huurman. Hij stond regelmatig zijn mannetje. Toch kwamen wij vlak voor rust en op dat moment ook verdiend op een 1-0 voorsprong (doelpunt: Davey Jansen).”

Ook vlak na rust was WAVV’s topscorer weer doeltreffend (2-0). ,,Dat zijn natuurlijk mooie momenten om te scoren. Dan knakt er wat bij de tegenstander en het geeft ons het nodige zelfvertrouwen richting de overwinning.” Het slotakkoord regisseerde de jubilaris helemaal zelf. Van den Born zette zich bij een vrije trap achter de bal en ‘krulde’ die in de kruising (3-0). ,,Geweldig natuurlijk”, vond ook Adnane. ,,Een bijzondere speler, met een geweldige staat van dienst voor WAVV. Die verdient een dergelijk doelpunt in een voor hem en voor ons als ploeg memorabele wedstrijd. We staan nog altijd ongeslagen bovenaan en dat voelt natuurlijk goed.”

,,We speelden prima”, analyseerde WVV Wageningen-trainer Nijhuis na de overwinning. ,,Dat voelt goed. Ik vind Wodanseck altijd een lastig te bespelen tegenstander, daar had ik de jongens ook voor gewaarschuwd. Ondanks het feit, dat zij nog puntloos waren, moesten wij alert zijn en hen niet in hun spel laten komen. Die boodschap was gelukkig niet tegen dovemans oren gezegd.”

De thuisploeg werd al snel door de gasten in het zadel geholpen. ,,Ja, na twee minuten schoten zij in eigen goal. Jammer voor Wodanseck, maar lekker voor ons natuurlijk. Toch verzuimden we vervolgens die voorsprong verder uit te bouwen. Gelukkig zijn we ook na rust op jacht blijven gaan naar een hogere score. Die werklust werd beloond en dan loop je uit naar een prima 3-0 Overwinning(doelpunten: Nino Jansen en Joeri Marcus). Die drie punten hadden we nodig, het geeft vertrouwen en neem je toch wat afstand van de onderste plaatsen. Het is nu zaak, dat we die lijn ook volgende week, als Lienden op bezoek komt, kunnen doortrekken. Dan zullen we vol aan de bak moeten, zij staan derde op de ranglijst."