Breicafé

1 november 2021 om 22:11

WAGENINGEN Ooit genoeg van Rupsje Nooitgenoeg? Je kunt hem ook haken dinsdag 9 november van 20.00 tot 22.00 uur terwijl je skypet of woensdag 10 november van 14.00 tot 16.00 uur bij THUIS (Stationsstraat 32), breng patroon, katoen en een bijpassende haaknaald mee, of het brei- of haakwerk waar je mee bezig bent. Voor vragen of informatie: https://www.facebook.com/breicafe.wageningen

Open Deur Mis

WAGENINGEN Op 7 november is er voor de tweede keer een Open Deur Mis in de Johannes de Doperkerk aan de Bergstraat 17. Hier is iedereen welkom, bekend of niet bekend met kerkvieringen. De eerste Open Deur Mis was op zondag 10 oktober, een nieuw initiatief van de Z. Titus Brandsma parochie, de katholieke kerk in de regio. De kerk zat voor het eerst sinds anderhalf jaar weer behoorlijk vol. De Open Deur Mis wijkt dan ook iets af van een standaard viering. “Aan de ene kant is het een gewone eucharistieviering, maar toch ook weer niet”, aldus pastoor Henri in zijn welkomstwoord. De viering is wat meer laagdrempelig, zodat nieuwkomers en mensen die niet zo vaak naar de kerk gaan zich toch op hun gemak voelen. In het liturgieboekje stond dan ook uitleg over de onderdelen van de eucharistie en ook tijdens de viering werd een en ander toegelicht. Daarnaast zong Jongerenkoor Sint Antonius mooie en toegankelijke liederen. Na de viering was er volop gelegenheid om gezellig na te praten.


Expositie

WAGENINGEN Twee beeldend kunstenaars laten in november hun werk zien in de Herfst & Helder-hal aan de Churchillweg 5 in Wageningen. De één is Liesbeth Barendse. In Wageningen al bekend via de Culturele Ronde en haar schilderlessen aan jong en oud. De ander, Hylcke Okkinga, heeft mede door haar sessies na een werkzaam leven als econoom togegeven aan zijn talent: de natuur laten spreken op het witte doek. Natuur in een vijver en een tuintje, groter in een landschap. De aandacht en het gevoel voor kleuren in de natuur komt bij beiden sterk naar voren. De kijker beleeft het mee! De toegang is gratis. De expositie is tot en met 26 november, op weekdagen geopend tussen 8.00 en 18.00 uur. Adres: Herfst & Helder Schilders benodigdheden aan de Churchillweg in Wageningen.

Concert

WAGENINGEN Op uitnodiging van de Arboretumkerk in Wageningen zingt Nynke Laverman op donderdag 18 november 2021 om 20:30 in de Junushoff in Wageningen. Nynke zingt in dit concert nummers van haar nieuwe album Plant. Op Plant spreekt Nynke zich uit over onze omgang met de planeet. Aansluitend op het concert zal Nynke in gesprek gaan met het publiek en met Louise Vet (Em. Hoogleraar Ecologie), Jens van der Duim (Jonge Klimaatbeweging) en Jeannette den Ouden (namens de Arboretumkerk). De verkoop van kaartjes vindt plaats via de Wageningse bibliotheek, https://bblthk.nl/nynkelaverman. Kaartjes kosten €25,- (voor studenten en CJP €17,50.) Een drankje is inbegrepen.