De voorleesdagen in de bblthk beginnen op maandag 24 januari.
De voorleesdagen in de bblthk beginnen op maandag 24 januari.

Nationale Voorleesdagen in de bblthk

17 januari 2022 om 08:43

Voorlezen is altijd feest 

WAGENINGEN De Nationale Voorleesdagen zijn officieel van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari 2022, maar in de bblthk maken ze er twee volle weken van. Want voorlezen is altijd feest! De voorleesdagen in de bblthk beginnen op maandag 24 januari. Dan wordt er, op inschrijving, dagelijks in de ochtenden voorgelezen aan peuters en kleuters van kinderopvangorganisaties in Wageningen.


Op zondag 6 februari wordt er geëindigd met een heerlijk voorleesfestijn in meerdere talen. Kom ook en doe mee! Er wordt in alle hoeken van de bblthk voorgelezen aan kleine kinderen in het Engels, Spaans, Arabisch en andere talen. Kom ook en doe vooral mee! Kijk voor meer informatie en inschrijven voor het meertalig voorleesfeest op www.bblthk.nl/agenda.

Voorlezen aan de allerkleinsten: welk prentenboek kies je dan? Uit het overstelpende aanbod maakt een jury van jeugdbibliothecarissen jaarlijks een selectie: de Prentenboek Top 10. Boeken met een goed verhaal, aantrekkelijke illustraties en mogelijkheden tot interactie. Succes verzekerd! 


Als prentenboek van het jaar is gekozen ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Een verhaal dat nooit uit is en een ode aan de fantasie en de betoverende kracht van verhalen. 


Bekijk in de bblthk alle titels, neem de gratis Voorleesgids mee met tips of kijk op www.nationalevoorleesdagen.nl/prentenboektoptien.